DRUŠTVO

UVJEŽBAVANJE PROCEDURA U SLUČAJU ZEMLJOTRESA

Generalni direktor za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić i predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić govoriće sjutra, 22. januara 2020. godine u 9 časova na otvaranju štabne vježbe na temu reagovanja u slučaju zemljotresa, u hotelu “Palmon Bay” u Igalu.

Cilj dvodnevne vježbe koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova  je testiranje i uvježbavanje procedura reagovanja u slučaju zemljotresa i razmjena iskustava, znanja, dobrih praksi i naučenih lekcija kada je u pitanju pripremljenost za odgovor na zemljotres.

Štabna vježba se organizuje u okviru projekta “3 WATCH OUT” koji je finansiran u okviru IPA INTERREG Programa prekogranične saradnje između Italije, Crne Gore i Albanije. Vodeći partner je Odsjek za civilnu zaštitu Regije Pulja, a partneri Univerzitet u Bariju – Odsjek za poljoprivredu i životnu sredinu,  Regionalni savjet Lezha-e, NVO “Istraživanje i saradnja” iz  Italije, NVO “Parnerstvo za razvoj” iz Republike Albanije i Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore.  Štabna vježba koja će se održati 22. i 23. januara, pored uvježbavanja procedura reagovanja opštinskog Tima za zaštitu i spasavanje u slučaju katastrofalnog zemljotresa, ima za cilj i provjeru funkcionalnosti Plana za zaštitu i spašavanje od zemljotresa opštine Herceg Novi.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com