Društvo

U SUBOTU AKCIJA MJEŠTANA NA BETONIRANJU PUTA U ZASEOKU KONJEVIĆI

Mještani zaseoka Konjevići u Mjesnoj zajednici  Prijevor  i ovog ljeta su angažovani  na obnavljanju putne infrastrukture u ovom živopisnom mjestu.

Prema riječima  jednog od organizatora  akcije  Gojka Konjevića, akciju će organizovati naredne subote, 20. jula.

-Učestvovao sam do sada u svima akcijama. Nijednu nisam propustio. U subotnjoj akciji  betoniraćemo  put u dužini 120 metara.  Sakupili smo 1.000 eura , a  očekujemo da će i Opština nešto pomoći. Taj put je izgrađen 1968.  godine.  Sada radimo na proširenju od sela prema Prijevoru.  Prošle  godine  smo  betonirali   200 metara,  sada nastavljamo.  Mehanizaciju  je obezbijedio naš bratstvenik  Andrija Škobalj. Bilo je dosta posla. Sa  mehanizacijom se intenzivno radilo preko 30 sati. Rovokopačem je podignuta ogromna  greda i trasa je spremna za betoniranje, objasnio je Konjević.

On je dodao da   Konjevići  i Škobalji  broje 20-tak porodica, koje žive u Herceg Novom.

– Ima nas u Beogradu, Americi,  Engleskoj,  Njemačkoj i drugim zemljama širem svijeta.  Mi održavamo ognjišta, skupljamo se.  Bratstvo se sastaje.  Imamo svake godine skup Konjevića  i Škobalja.  Konjevići u selu broje devet,a  Škobalji  četiri  domaćinstva. Obnavljamo domaćinstva i uzgajamo voće. Nema voća  koje ne uspjeva, nema doba godine koje ne donosi plodove, zimi „ljuti“ šipak, pa do kraja jeseni kad prestaju da rađaju smokve.  Dolazimo  u selo, sastajemo se. Složni smo, tako će i ostati. Ranije smo  organizovali skup bratstvenika u avgustu. Ja sam bio incijator okupljanja i sada ćemo akciju pretvoriti u skup, najavio je mještanin Gojko Konjević.

Akcija će u subotu će početi  u ranim jutarnjim satima. Iz firme Beko će dopremiti  tri  miksera betona, prethodno će mještani sve pripremiti za nasipanje.  U  akciji  će      učestvovati  dvadesetak mještana, tako im neće biti teško.  Očekuju da će posao   biti gotov do 11 sati, a druženje  će nastaviti, uz pečenje,  pjesmu i zabavu bratstvenika.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com