Turizam

TURISTIČKA PONUDA HERCEG NOVOG NA SAJMU U ŠTUTGARTU

Turistička organizacija Herceg Novi do 19. januara učestvuje na najvećem potrošačkom sajmu turizma u Evropi CMT u Štutgartu, na kojem su resorno Ministarstvo i Nacionalna turistička organizacija (NTO) zemlje partneri.

U Crnoj Gori, za deset mjeseci, sa njemačkog tržišta ostvaren je rast broja dolazaka od oko 84 odsto i noćenja od 45 odsto. Tokom trajanja sajma posjetioci će svakog dana imati i mogućnost da posjete kino salu gdje će se emitovati video materijal i prezentacije o kulturnim i prirodnim bogatstvima Crne Gore, nacionalnim parkovima i panoramskim putevima ali i o doživljajima njemačkih turista, koji su posjetili Crnu Goru i ostali da žive i stvaraju.Na sajmu će biti potpisan i ugovor o partnerstu između Nacionalnog parka Švarcvald i JP Nacionalni parkovi Crne Gore, saopšteno je iz NTO.

Prvog dana sajma, organizovana je konferencija za novinare na kojoj su govorili državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Damir Davidović i direktorica NTO Željka Radak Kukavičić.  Davidović se osvrnuo na značaj turizma za Crnu Goru i posebno istakao snažan razvoj u dijelu infrastrukture i smještajnih kapaciteta.

-Crna Gora je domaćin svjetski poznatih brendova u turizmu, a samo u toku prošle godine otvoreno je 49 novih hotela dominanto visoke kategorije“, kazao je Davidović. On se, kako je saopšteno iz NTO, osvrnuo i na planirane investicije na sjeveru Crne Gore, posebno u dijelu razvoja ski centara.

Direktorica NTO, Željka Radak Kukavičić, posebno se osvrnula na avio-povezanost Crne Gore sa Njemačkom koja je, kako je navela, poslednjih godina značajno unaprijeđena. Ona je podsjetila da je Crna Gora, preko nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines i drugih aviokompanija, povezana direktnim letovima za Frankfurt, Dizeldorf, Lajpcig, Minhen, Hanover, Memingen, Berlin i Štutgart.

-Planirano je i uvođenje linije Tivat-Frankfurt, od maja ove godine, koju bi realizovala i aviokompanija Condor“, kazala je Radak Kukavičić.

Crna Gora je, kao zemlja partner, organizovala prijem na štandu uz tradicionalne gastronomske proizvode koji se promovišu u okviru kampanje „Dobro. Bolje. Domaće“, a pored medija prijemu su prisustvovali i diplomatski, kao i predstavnici turističke privrede Njemačke. Uz podršku kompanije AD “Plantaže” gosti su imali priliku da degustiraju i vrhunska crnogorska vina. Kako su kazali iz NTO, cjelokupnu prezentaciju Crne Gore na sajmu u Štutgartu obogatio je kulturno umjetnički program folklornog društva „Njegoš” sa Cetinja, dok će narednih dana na glavnoj bini sajma biti upriličen i muzički program u izvođenju kvarteta „Lanterna“ i poznatog dua „Duo Guitar“, Srđa Bulatović i Darko Nikčević.

Pored Ministarstva i NTO,  ponudu na sajmu u Štutgartu predstavljaju JPNP, Skijališta Crne Gore, lokalne TO Bara,Tivta, Budve, Kotora, Herceg Novog, Ulcinja, Bijelog Polja, Žabljaka, Pljevalja i Kolašina, HG Budvanska rivijera i agencije Montenegro Tourist Service, Explorer, Safari Beach Camping, Nomad tours, Travel Point i North Travel. CMT je najveći potrošački sajam u Evropi sa preko 260 hiljada posjetilaca i više od dvije hiljade izlagača iz 100 zemalja svijeta. Na njemu se posebno predstavljaju nove destinacije, zemlje, regije i potencijali za aktivni odmor.

 

foto: NTO

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com