DruštvoIzdvojeno

SEPTEMBAR U ZNAKU POLUMATURSKIH EKSKURZIJA

Polumaturanti škola „Milan Vuković“ i „Orjenski bataljon“, krenuli su jutros na ekskurziju u okviru koje će obići nekoliko gradova Crne Gore i Srbije.

Na put je jutros krenulo 49 učenika OŠ „Milan Vuković“ sa kojima je troje nastavnika, vodič i ljekar, kazao nam je pomoćnik direktora škole Srđan Terzić.

-U potpunosti je ispoštovana procedura što se tiče polaska, ekskurzija traje šest dana i učenici će obići gradove u Srbiji. Tokom prvog dana, na putu do Zlatibora gdje je planirano prvo noćenje, obišli su manastir Moraču, Biogradsku goru, manastir Mileševu i Drvengrad. Tokom drugog dana putuju ka Novom Sadu, uz put će obići gimnaziju i sabornu crkvu u Sremskim Karlovcima. U Novom Sadu su planirana dva noćenja, obilazak kulturnoistorijskih spomenika, a četvrtog i petog dana oni će boraviti u Beogradu i obići Kalemegdan, Skadarliju, zoo vrt, kraljevski dvor. Šestog dana posjetiće Vrnjačku Banju i obići spomenike kulture u tom gradu. U povratku, preko Prijepolja, obići će crkvu Svete Trojice i Husein-pašinu džamiju u Pljevljima, dok se dolazak u Herceg Novi očekuje u subotu, 14. septembra, u večernjim satima, kazao je Terzić.

Sličnom rutom krenulo je i 48 učenika devetih razreda Osnovne škole „Orjenski bataljon“ u pratnji tri nastavnika, potvrdila nam je direktorica škole Jarmila Radović. Njihov povratak je planiran u petak, 13. septembra.

Polumaturska eksurzija za učenike OŠ „Ilija Kišić“ biće organizovana od 17. septembra, dok će narednih dana biti poznat i datum polaska na ekskurziju i učenika devetog razreda OŠ „Dašo Pavičić“.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com