Društvo

REGIONALNI VODOVOD OSTVARIO DOBIT OD 2.4 MILIONA EURA

Regionalni vodovod  je tokom 11 mjeseci 2018. godine, uprkos blokadi računa koja traje 115 dana,  prema preliminarnim rezultatima, ostvario profit od 2.4 miliona eura, što već sada predstavlja poslovni rezultat koji će premašiti rekord ostvaren prošle 2017. godine – konstatovano je na sjednici UO preduzeća.

-Upravni odbor je iskazao zadovoljstvo i konstatovao da ovako značajni poslovni rezultati ne bi mogli biti ostvareni da u Regionalnom vodovodu ne postoji do kraja posvećen odnos od strane svih zaposlenih prema državnim interesima koji se ogledaju u odgovornom  ispunjavanju poslovnih obaveza, a čiji je glavni cilj uspješno obavljanje osnovne djelatnosti, odnosno kontinuirana isporuka vode za piće visokog i provjerenog kvaliteta potrošačima na Crnogorskom primorju -saopšteno je iz Regionalnog vodovoda.

Po riječima člana  UO Đorđija Vukćevića, kontinuirano vodosnabdijevanje je od presudnog značaja za bolji kvalitet života stanovnika Crnogrskog primorja, ali i  za uspješno funkcionisanje turističke privrede.

-Ovo je važno ukoliko uzmemo u obzir da je tokom ljetnje turističke sezone 2018. godine ostvaren rezultat koji je govori da je po svim relevantnim pokazateljima ova godina bila do sada najbolja turistička godina u Crnoj Gori. Naravno pred nama su i izazovi u vezi sa predstojećim organizovanjem dočeka Nove 2019. godine, kada se opet očekuje veliki broj posjetilaca na Crnogorskom primorju -rekao je Vukčević.

Regionalni vodovod je, ističe on, realizovao i u ovako teškim uslovima poslovnog djelovanja sve potrebne radnje da se i u narednom periodu ovim sistemom upravlja na održiv način.

Stoga, Upravni odbor podržava mjere koje sprovodi menadžment u cilju održivog upravljanja regionalnim sistemom za vodosnabdijevanje i u ovom trenutku kada je suočen sa najvećim izazovima u proteklom 43-godišnjem postojanju. Upravni odbor je usvojio izvještaj radne grupe Regionalnog vodovoda o razgovorima sa bankama u cilju rješavanja poslovnih izazova, godišnji program rada za 2019. godinu kao i informaciju o analizi 12-godišnjih podataka  o  mjerenju izdašnosti izvorista Bolje sestre i uticaja globalnih klimatskih promjena na kapacitet istog.  Raspravljalo se  o mjerama koje preduzeće u kontinuitetu sprovodi kako bi se organičile i spriječile radnje u zaštitnim zonama izvorišta Bolje sestre koje mogu imati negativan uticaj na izdašnost izvorišta, ali i kvalitet izvorske vode. Dakle, pred nama je u poslovnom smislu rekordna 2018. godina u 43 godine rada Regionalnog vodovoda-zaključio je Vukčević.

Izvorište Bolje sestre i  postrojenje za proizvodnju vode juče je posjetila  grupa studenata pete godine Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, koji su imali priliku da se u okviru praktičnog dijela nastave upoznaju sa principom rada ovog veoma važnog sistema. Inače, Regionalni vodovod od 2016. godine kroz Protokol o saradnji potpisan sa Univerzitetom Crne Gore predstavlja naučnu bazu sa studente tehničkih fakulteta koji na ovaj način imaju priliku da pored teorijskih znanja prikupe i ona važna znanja iz prakse koja će im biti višestruko korisna u daljem usavršavanju.

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com