IzdvojenoTurizam

PREZENTACIJA TURISTIČKE PONUDE HERCEG NOVOG NA SAJMU TURIZMA U ŠTUTGARTU

U Štutgartu je u toku 52. Sajam turizma pod nazivom CMT (Camping, Motor, Touristic) koji se održava od 11-19. januara, a smatra se jednim od najvećih potrošačkih sajmova u Njemačkoj i Evropi, sa oko 2 200 izlagača iz cijelog svjeta, raspoređenih u osam sajamskih hala. Predmet ovog sajma je kamping, outdoor i aktivni turizam, koji je prošle godine okupio 260.000 posjetilaca iz južne Njemačke, a organizatori smatraju da će ove godine taj broj biti nadmašen.

Crna Gora se ove godine predstavlja kao zemlja partner, te pored Nacionalne turističke organizacije i Ministarstva održivog razvoja i turizma, učestvuju i lokalne turističke organizacije sa svojim predstavnicima privrede.

Na djelu sajamskog prostora koji je rezervisan za Turističku organizaciju Herceg Novi, kao saizlagači nalaze se predstavnici turisitčke agencije Trend Travel, koji se po običaju rado odazivaju na sve velike sajamske događaje poput ovog u Štutgartu. Glavni fokus izlaganja odnosi se na ponudu kampova i opcija za aktivni turizam na prostoru opštine Herceg Novi. Tokom prva dva dana, najveću pažnju su privukli kapaciteti Parka prirode Orjen koji su predstavljeni u tipskoj brošuri kreiranoj od strane Agencije za razvoj i zaštitu Orjena u saradnji sa Turisitičkom Organizacijom Herceg Novi.

-Ono što je posebnog značaja za ovogodišnji sajam u Štutgartu je činjenica da se Crna Gora pojavljuje kao zemlja partner, te samim tim dobija znatno veći publicitet u odnosu na druge izlagače. Cjelokupnu prezentaciju obogatili su nastupi KUD Njegoš sa Cetinja, kao i nastupi nekoliko muzičkih performera iz Crne Gore. Štand je veliki i moderan i izuzetno dobro pozicioniran, tako da je posjeta izvanredna. Raduje nas što Herceg Novi dobija značajnu pažnju posjetilaca, imajući u vidu da se ne predstavljamo na tradicionalan način – ističući kulturno bogatstvo, sunce i more, već su u prvi plan outdoor kapaciteti, koji su kod nas u razvojnoj fazi. Kvalitetno predstavljamo sve ono što pruža naše zaleđe, sa akcentom na  Park priorode Orjen, te sve zastupljeniju paralelu – more-planina koja izaziva oduševljenje kod posjetilaca. Upravo činjenica da infrastruktura zaleđa nije na nivou moderne turističke destinacije, što pritom ne uskraćuje užitak potencijalnom gostu koji se tu nađe – je ono što njemačkom turisti zvuči najprivlačnije znajući da ti gosti žele autentičnost i što je moguće veću privatnost. Jutro na planini – popodne na obali je koncept koji privlači veliku pažnju ovih dana, te nas značajno diferencira u odnosu na lokalnu konkurenciju.

Oni koji planiraju Crnu Goru posjetiti kamp vozilom, takođe vide Herceg Novi kao interesantnu bazu, zbog svih prethodno navedenih činjenica, ali i zato što smo prvi grad po ulasku u Crnu Goru, što predstavlja svojevrsnu olakšicu i skraćeno vrijeme provedeno u vožnji. Na osnovu do sada iskazanog interesovanja na sajmu, sigurni smo da će u 2020. godini potražnja za kampovima u Crnoj Gori biti u značajnom rastu, te da će to navesti sve oni koji planiraju započeti biznis u oblasti turizma, da razmotre opciju ulaganja u auto kampove kao deficitarnog elementa ponude, saopštavaju iz Turističke organizacije Herceg Novi.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com