DRUŠTVO

OVE GODINE PJEŠAČKA STAZA OD RTA SVETE NEĐELJE DO BIJELE, PROJEKAT ZA PJEŠAČKU STAZU OD CRKVE SV. ROKO DO LEPETANA

 Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore ove godine planira radove na izgradnji pješačke staze od rta Sv. Neđelja do Bijele.  Zaključili su i ugovor sa kompanijom “DECOM MONTENEGRO” za izradu Idejnog rješenja i Glavnog projekta za izgradnju pješačke staze uz more od crkve SV. Roko do Lepetana u dužini 2,2 km.

Podsjećamo, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je opredjelilo 150,000 eura za izgradnju pješačke komunikacije od Rt-a Sv. Neđelja do Bijele. Opština Herecge Novi je izradila idejno rješenje staze, koja će učestvovati u izgradnji sa 130.000. Nosilac posla biće Opština Hereceg Novi, odnosno Agencija za uređenje i izgradnju.

Rok za dostavljanje Idejnog rješenja za izgradnju pješačke staze uz more od crkve SV. Roko do Lepetana u dužini 2,2 km je 60  dana od dana zaključenja Ugovora, a rok za izradu Glavnog projekta je 80 dana od dana dobijanja saglasnosti na Idjno rješenje od strane Glavnog gradskog arhitekte u Tivtu.Ugovorena vrijednost projektovanja sa izradom Elaborata iznosi 16.999,00 eura. Projektant je dužan da izradi i Elaborat za procjenu uticaja na životnu sredinu. Navedeni poslovi realizuju se shodno strategiji JP za upravljanje morskim dobrom o integralnom upravljanju obalnom zonom u Crnoj Gori, a poseban akcenat stavljen je na spajanje pješačke komunikacije kroz Bokokotorski zaliv.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com