DruštvoIzdvojeno

OPŠTINA HERCEG NOVI OBEZBJEDILA BESPLATNE UDŽBENIKE ZA UČENIKE OD PRVOG DO TREĆEG RAZREDA

Učenici prva tri razreda osnovne škole ove godine će dobiti besplatne komplete udžbenika koje obezbjeđuje Opština Herceg Novi.

Za ovu svrhu opredijeljena su sredstva u Budžetu Opštine za 2018. godinu, u visini 51.000 eura, kazala nam je Sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

-Ovo će biti četvrta godina da hercegnovska lokalna uprava obezbjeđuje knjige đacima, s tim da su protekle tri godine komplete dobijali samo prvaci, a za školsku 2018/19. taj spisak je proširen i na učenike drugog i trećeg razreda. Praksa je da udžbenici budu podijeljeni prvog dana škole, kazala je Zambelić Pištalo.

Ona je istakla da kupovinom udžbenika lokalna uprava obezbjeđuje koristan poklon đacima i značajnu pomoć roditeljima na početku školske godine, što je još jedna potvrda da posebnu pažnju posvećuju najmlađim Novljanima i Novljankama.

-Namjera nam je da nastavimo sa proširivanjem spiska učenika kojima ćemo obezbjeđivati besplatne knjige. U planu je da već od školske 2019/2020. komplete udžbenika na poklon dobiju učenici prva dva ciklusa, tačnije do od prvog do šestog razreda osnovne škole, najavila je Zambelić Pištalo.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com