DRUŠTVO

NOVSKE ŠKOLE SPREMNO DOČEKUJU DRUGO POLUGODIŠTE

Drugo polugodište koje počinje u ponedeljak 27.januara, u novskim školama dočekuju spremno. Zimski raspust iskoristili su za uređenje objekata.

U Osnovnoj školi “Orjenski bataljon”  postavili su ogradu sa kapijom prema magistrali, vrata na glavnom ulazu u školsko dvorište radi veće bezbijednosti. U kabinetima za likovno i muzičko saniran je problem prodiranja vode, kazala je direktorica Jarmila Radović:

– Postavljena je vanjska izolacija zidova, hidroizolacija poda i nova podloga za pod. Profesorica likovne kulture upravo sa molerima oplemenjuje i zidove učionice tako da ćemo do ponedeljka opremiti učionicu, kazala je Radović.

U toku su radovi i na dva sanitarna čvora, a uskoro će biti postavljena i gumena podloga u sportskoj sali:

-Direktorica preduzeće Vodovod i kanalizacija Olivera Doklestić nam je osigurala materijal i radnike za postavljanje novih kanalizacionih cijevi za dva sanitarna čvora koji su iziskivali neophone radove. Zahvaljujem na pomoći i nadamo se da ćemo radove završiti do polovine februara, jer nas čeka i zamjena zidnih i podnih pločica. Do kraja ovog mjeseca očekujemo isporuku gumene podloge, koja će biti postavljena do 10. februara. Do sada je u sporstkoj sali uklonjen parket i šut, nivelisan pod i izvršena hidroizolacija, kazala je Radović.

U Osnovnoj školi “Ilija Kišić” pred početak školske godine imali su veće radove u školi, pa s tim u vezi nije bilo prijeke potrebe za radovima tokom zimskog raspusta, osim pratećih unutar škole kako bi nastava nesmetano počela, kazala je direktorica Snežana Mirković:

-Tokom zimskog raspusta ostvarili smo važne kontakte u vezi sa sređivanjem školskog dvorišta, a ukoliko dozvole vremenske prilike , radovi bi trebalo uskoro da počnu. Spremni smo za početak drugog polugodišta,a uskoro nas očekuje i Dan škole koji obilježavamo 13. Februara.  Priredićemo bogat program, kolege su radile i tokom zimskog raspusta,a u pripremi je i školski list, kazala je Mirković.

U Osnovnoj školi ” Milan Vuković” tokom zimskog raspusta obnovili su učionice u područnim odjeljenjima i prostoriju za radijsku sekciju, kazao je direktor Siniša Brajović.

-Učionicu na Podima uredili smo u saradnji sa Mjesnom zajednicom. Okrečili smo učionicu i lakirali parket. Na Kruševicama smo takođe okrečili učionicu, a u matičnoj školi prostoriju za radijsku sekciju. Ovih dana ćemo unijeti i namještaj. Sve je spremno za početak drugog polugodišta, kazao je Brajović.

Sanacija krova nad OŠ „Dašo Pavičić“ je pri kraju. U toku je i asfaltiranje puta oko škole kao i izrada potpornog zida i postavljanje ograde. Sve će biti spremno za početak drugog polugodišta, u ponedeljak 27. januara.

Krov škole bilo je neophodno sanirati nakon što je prošle godine oštećena krovna podloga uslijed velike količine padavina i jakog vjetra. Ove radove finansira Ministarstvo prosvjete, kazao je direktor škole Branislav Krečković.

-Riječ je o velikom problemu, prošle godine je uslijed vremenskih nepogoda došlo do velikog oštećenja krova. Raspisan je tender i izabran najbolji ponuđač, a vrijednost radova koje finansira Ministarstvo prosvjete je 30 000 eura. Zamjenjena je kompletna podloga, sada je zaštićeno pjeskom, postavljeni su i novi oluci. Radovi su pri kraju i nadamo se da smo trajno riješili problem u slučaju vremenskih nepogoda, kazao je direktor Krečković. Paralelno sa sanacijom krova, gradi se i potporni zid pored škole, a biće asfaltiran i put oko ove obrazovne ustanove. Te radove u vrijednosti 30 000 eura finansira Opština Herceg Novi, izvođač je Fortis Mont, dok je sređivanje dvorišta povjereno radnicima Komunalno stambenog preduzeća.

I u Srednjoj mješovitoj školi “Ivan Goran Kovačić” sve je spremno za početak drugog polugodišta. Tokom zimskog raspusta, prema riječima direktora škole Momira Dragićevića, odrađeno je servisiranje kompjuterske  opreme, zamjenjen inventar i popravljene instalacije.

Treći klasifikacioni period počinje u ponedjeljak, 27. januara, a biće završen u utorak, 31. marta. Četvrti klasifikacioni period počinje u srijedu, 1. aprila,  a završava u petak, 12. Juna.  Za učenike završnih razreda školska godina biće završena 20. maja.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com