IzdvojenoKultura

MJUZIKL “SIROTA LIZA” ODUŠEVIO PUBLIKU A GLUMCE REAKCIJA GLEDALACA

Premijera mjuzikla “Sirota Liza” u produkciji Pozorišta za mlade Sant Petersburga a u režiji Marka Rozovskog,  koja  je sinoć organizovana u Dvorani „PARK“ okupila je brojnu publiku i oduševila gledaoce jednako koliko je atmosfera u sali i Herceg Novom oduševila  učesnike ovog teatarskog spektakla. “Sirota Liza” podsjetićemo donijela je univerzalnu priču o nemogućoj ljubavi  sirote djevojke i plemića.

Publiku je u ime Herceg festa pozdravila producentkinja Milina Kovačević i rekla da je ova predstava najljepša najava za ono što slijedi na ovoj sceni u novoj pozorišnoj sezoni.

-Posebno je zadovoljstvo nastavak saradnje sa Pozorištem mladih i gradom Sankt Peterburgom, koja je započeta u okviru Dana ruske kulture prošle godine. Tada smo imali priliku da vidimo fanstastičnu predstavu „Starovremene  spahije“ rađene po Gogolju. Sigurna sam da će večerašnji mjuzikl biti pravi spektakl i više od onoga što smo navikli da gedamo u ovoj dvorani. Mjuzikl je kao što znate kompleksna forma pa njegova priprema i gostovanje zahtjeva i opsežne pripreme koje su trajale više mjeseci i u koje su uključeni mnogi kulturni poslenici i iz Sankt Peterburga i iz Herceg Novog. Organizator je gradska TO, informisala je Kovačević.

Saradnja Herceg Novog i Sankt Petersburga, ozvaničenu prošle godine protokolom koji je potpisan u novembru, biće očigledno nastavljena i dodatno osnažena uvjerena je i Svetlana Lavrecova – direktorica Pozorišta za mlade u Sant Petersburgu koja je već drugi put u Herceg Novom i obradovana novi susretom.

-Želim dobrodošlicu ljudima koji su upoznati sa našim radom i teatrom ali i onima koji su ovdje prvi put. Drago mi je da vidim i zvanična lica na našoj predstavi, predsjednika Opštine, predstavnika konzulata  Srbije, Sekrtarijata za kulturu i obrazovanje, poručila je Lavrecova.

Osim  mjuzikla “Sirota Liza” sinoć u Dvorani PARK priređena i  izložba “Začarani svjetovi” – riječ je o odabranim fotografijama Sankt Peterburga.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com