DRUŠTVO

“MALE SIRENE” PRIREĐUJU FEŠTU U ĐENOVIĆIMA

Udruženje žena „Male sirene“ Đenovići  u subotu 14. septembra priređuje završnu ljetnu feštu „Ispod palme na obali mora“  na plaži Fanfani, koja ima humanitarni karakter.

Članice „Male sirene“ pripremiće priganice i ribu, a dijeliće i vino i rakuju, kazala je predsjednica Žana Milanović:

– Feštu organizujemo uz podršku Mjene zajednice, Turističke organizacije i firme „Plantaže“. Obezbijedili smo 50 kilograma ribe, 80 litara vina , a iz kompanije Plantaže donijeće nam i grožđe. Mi brojne događaje organizujemo u humanitarne svrhe, a tokom ljeta smo ispred kafica Palma , animirale goste da se uključe u naše akcije. I ova fešta ima humanitrani karakter.  Od prikupljenih sredstava kupićemo neophodne namirnice  i pomoći samohrane majke prvenstveno iz Đenovića, a potom iz drugih mjesta, kazala je Milanović.

Udruženje ima 20 –ak članica, a uz pomoć predsjednika MZ Đenovići Miloša Bojanića okupile su se 2016. godine. Zvanično su formirani kao Udruženje u maju:

-Od okupljanja učestvovali smo na raznim humanitarnim feštama. Nedavo smo se predstavili na Žućenica festu u Tivtu, kao i  manifestaciji Risanski makaruli. U planu nam je organizovanje i drugih manifestacija, a najviše se pripremamo za Praznik mimoze, kazala je Milanović.

Završna ljetna fešta „Ispod palme na obali mora“ biće održana u 19 sati na plaži Fanfani. U slučaju kiše fešta će biti priređena u Domu kulture u  Đenovićima.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com