Uncategorized

JP REGIONALNI VODOVOD: URUČENO SEDAM STIPENDIJA

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović uručio je danas  sedam stipendija najboljim studentima Tehničkih i Ekonomskog fakulteta na osnovu konkursa koji je raspisalo Javno preduzeće „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”. Već drugu godinu Regionalni vodovod raspisuje konkurs za dodjelu stipendija od po 200 eura na mjesečnom nivou najboljim studentima.

Ciljem je ulaganja u znanje i pružanja konkretne podrške najkvalitetnijim studentima, intelektualcima i budućim akademskim građanima koji će svoja znanja usmjeriti ka daljem unaprjeđenju kulturnog, intelektualnog i ekonomskog ambijenta u državi. Ministar Radulović je kazao da mu je zadovoljstvo što je Regionalni vodovod nastavio sa stipendiranjem najboljih studenata Univerziteta Crne Gore.

-Naše ministarstvo u kontinuitetu ističe da nema vizije razvoja koja se ne oslanja na jačanje kadrovskih kapaciteta. Stoga, poručio bih mladim ljudima, uz čestitke na dosadašnjem uspjehu i osvojenim stipendijama, da nastave sa sticanjem novih znanja i vještina, te da samo kroz cjeloživotno učenje i ulaganje u sebe mogu obezbijediti sigurnu i perspektivnu budućnost. Konstantno ulažući u svoje obrazovanje i dodatno razvijajući stečene vještine, doprinosite, ne samo ličnom razvoju, već i sveukupnom društvenom progresu i uspjehu organizacija u kojima ćete primjenjivati svoja znanja i vještine nakon završetka studija. U tom pravcu, najbolji studenti će uvijek imati podršku Vlade Crne Gore i Ministarstva održivog razvoja i turizma“.

Direktor Regionalnog vodovoda, Goran Jevrić, je naveo da je ovo jedan od koraka Regionalnog vodovoda usmjerenih na kadrovsko jačanje kompanije, a nada se da će i drugi privredni subjekti u Crnoj Gori pomoći uspješnim mladim studentima koji zaista zaslužuju pažnju.

– Kao kuriozitet ističem da su ove godine ponovo dobili stipendije neki od studenata kojima su iste dodijeljene i prošle godine, što samo govori da se zaista radi o najboljim studentima kao i da su naša pravila za dodjeljivanje stipendija jasna i transparentna. Ono što takođe želim da najavim jeste to da ćemo do Nove godine raspisati konkurs za angažovanje do 10 lica, sa ili bez prethodnog radnog iskustva, ali sa fakultetskim obrazovanjem, koja će se baviti aktivnostima u oblasti razvojnih projekata Regionalnog vodovoda  – od fabrike vode do početka građenja druge faze regionalnog vodovodnog sistema, jer, samo uz jačanje kadrovskih kapaciteta, možemo očekivati uspješnu realizaciju tih razvojnih projekata“.

Stipendije su dobili Mihailo Micev Elektrotehnički fakultet, Ivana Banićević Metalurško – tehnoloških fakultet, Nikola Radanović , Ekonomski fakultet Dejan Drašković Ekonomski fakultet, Mićo Kontić Elektrotehnički fakultet, Jelena Starčević , Ekonomski fakultet i Luka Martinović Elektrotehnički fakultet.

U ime studenata, Mihailo Micev i Jelena Starčević zahvalili su se Regionalnom vodovodu kao kompaniji koja je prepoznala njihov trud i valorizovala njihov uspjeh u toku dosadašnjih studija, te time dala primjer i drugim privrednim subjektima u Crnoj Gori kako treba cijeniti uspješne buduće mlade kadrove i pružiti im podsticaj da kontinuirano usavršavaju svoja znanja i sposobnosti jer, u konačnom, na mladima ostaje svijet.

Uručenju stipendija su, u ime Upravnog odbora Regionalnog vodovoda, prisustvovali g. Dragan Asanović predsjednik i g. Đorđe Vukčević član Upravnog odbora.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com