Društvo

HUMANITARNI KONCERT “ZA NAŠE KOSOVO I METOHIJU”- DA SE SAČUVAJU ISTINA I NAŠE SVETINJE

Uz obilježavanje dva značajna jubileja 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 630 godina Kosovske bitke, sinoć je na Kanli kuli organizovan i humanitarni koncert “Za naše Kosovo i Metohiju”.

Prepuno gledalište  i zidine drevne kule,  publika koja je dvočasovni koncert prestajala podržavajući aplauzima i pjesmom izvođače posebno Vlada Georgijeva koji je program završio pjevajući „Tamo daleko“ najkraći je osvrt na program u kome su učestvovali i Ivana Žigon i “Kosovski Božuri”, grupa 357 i Trubački orkestar Marka Gligorijevića, a gošća večeri bila je i Danica Crnogorčević.

Koncert “Za naše Kosovo i Metohiju” priređen je u sklopu ovogodišnjeg “Trga od ćirilice” u organizaciji Crkvene opštine Herceg Novi – Mitropolije crnogorsko-primorske i humanitarne fondacije „Delije“. Protojerej stavrofor otac Radomir Nikčević u atmosferi punoj emocija poručio je u kratkoj besjedi: pomozimo koliko možemo da se sačuva istina, svetinje naše, u našem Jerusalimu, na Kosovu i Metohiji.

-Ako se pitate zašto su nas udarali tamo pre 630, pre 20 godina i danas, to je zato  što nam je srce tamo. Okupili smo se u ovolikom broju da pokažemo da nećemo odustati od onoga što je naše. Nećemo odustati nikada bila je još jedna od poruka.

Publiku je pozdravio i  potpredsednik opštine Miloš Konjević i informisao da je na predhodna tri hercegnovska koncerta skupljeno 22.700 eura pomoći za naše manastire na Kosovu.

-Do sad smo pomogli obnovu masatira Svetog Arhangela kod Prizrena,manstir Draganac kod Gnjilana ,manastir Banjska na severu Kosova i Metohije  i ove godine prilog će biti namenjen za Manastir Banjska u iznosu od 20 hijada evra kako bi se završila kapija ispred Manastira.

Ovo je bio 29. a u Herceg Novom treći humanitarni koncert.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com