Društvo

CDPR: ORGANIZOVAN KOŠARKAŠKI TURNIR POVODOM DANA MLADIH

Povodom Međunarodnog dana mladih, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa KK Bijela, a pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi, organizovalo je košarkaški turnir „Bijela 2019” za pionire (2006 i 2007. godina).

Pored obilježavanja Međunarodnog dana mladih čiji je moto ove godine na globalnom nivou: „Bezbjedni prostori za mlade” („Safe spaces for youth”), ovo predstavlja jedan od načina na koji se u Društvu bore da djeca uz zdrave stilove života i sport budu zdrava i aktivna, a ne misle na pušenje i ostale bolesti zavisnosti.

-Košarkaški turnir „Bijela 2019” predstavlja jedan od načina borbe kao dio naših stalnih aktivnosti u borbi protiv pušenja, kao jednog od glavnih uzroka nastanka kancera, ali i drugih teških bolesti. Turnir je održan na terenu OŠ „Orjenski bataljon” u Bijeloj, gdje su ekipe iz Nikšića, Herceg Novog i Bijele nastupale sa igračima rođenim 2006 i 2007. godine, što predstavlja uzrast pionira. U finalnoj utakmici turnira u borbi za pehar snage su odmjerile ekipe KK Panter iz Nikšića i KK Bijela iz Bijele. Susret je nakon velike borbe i neizvjesnosti, završen trijumfom KK Panter sa 74:59.

Na kraju, CDPR je pobjednika turnira nagradilo velikim peharom koji im ostaje u trajno vlasništvo i koji je u ime pobjednika primio kapiten Krsto Andrijašević. On je po mišljenu trenera inače proglašen za najboljeg igrača turnira. Košarkaško veče u Bijeloj utakmicom i majstorijama uljepšali su nakon njih ekstra talentovani mlađi pioniri (igrači rođeni 2008 i 2009.godine) KK Bijele i KK Pantera, koji su bili burno pozdravljeni od publike koja je u velikom broju bila prisutna ove večeri.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com