Ekonomija

ZZZ CG: JAVNI POZIV ZA PROGRAM “STOP SIVOJ EKONOMIJI”

Iz Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) pozvali su nezaposlene koji imaju do 30 godina da se prijave za Program osposobljavanja i zapošljavanja mladih sa stečenim visokim obrazovanjem na poslovima sprječavanja neformalnog poslovanja “Stop sivoj ekonomiji”.

Prijavu  mogu podnijeti nezaposleni koji imaju visoko obrazovanje, u obimu od najmanje 180 kredita i radno iskustvo u najkraćem trajanju od devet mjeseci. Program će obuhvatiti  180 nezaposlenih u trajanju od šest mjeseci,uz mjesečnu zaradu od 300 eura. Tokom trajanja programa osposobiće se za pružanje tehničke podrške i pomoći službenicima Poreske uprave, njih 80, Uprave za inspekcijske poslove, njih 60 i Uprave policije 40 osoba”, navodeno je u pozivu.

-Učesnici će se osposobiti za registraciju poreskih i obveznika doprinosa i osiguranja, kontrolu ispravnosti registracionih prijava i rješenja o registraciji, prijem i obradu poreskih prijava, obradu i sređivanje poreskih evidencija, primjenu pozitivnih poreskih i propisa iz oblasti turizma i ugostiteljstva, kao i zaštite životne sredine i hemikalija. Učesnici Programa će raditi i na realizovanju upravnih i drugih mjera i radnji radi otklanjanja utvrđenih nepravilnosti, radu u call centrima, praćenju i kontroli internet sajtova i društvenih mreža u dijelu nelegalnog pružanja usluga i trgovine putem interneta, realizaciji projekta Budi odgovoran, kontroli prelaska državne granice, kretanja i boravka stranaca, prijavljivanju i odjavljivanju boravišta stranaca, davanju saglasnosti za odobrenje privremenog boravka, izdavanju viza strancima i vođenju evidencija u vezi stranih državljana.

-Pripremu kandidata za učešće u programu obaviće ZZZ, a izbor učesnika programa Poreska uprava, Uprava za inspekcijske poslove i Uprava policije, u roku od deset dana od isteka roka za prijem prijava”, navedeno je u pozivu. Podnosioci prijava će, u roku od pet dana od donošenja odluke o izboru učesnika programa, biti obaviješteni o ishodu prijava. Obrazac za prijavu može se preuzeti na sajtu Zavoda, a poziv je otvoren do 8. juna.

 

POZIV AGENCIJAMA

ZZZ je objavio i poziv agencijama za privremeno ustupanje zaposlenih koja će sa Zavodom da zaključi sporazum o ustupanju 180 zaposlenih u Programu Stop sivoj ekonomiji.

Prijavu mogu podnijeti registrovane agencije za privremeno ustupanje zaposlenih sa dozvolom za rad koju je izdalo Ministarstvo rada i socijalnog staranja. Prijava treba da sadrži podatke o podnosiocu, iznos agencijske provizije sa porezom na dodatu vrijednost (PDV) i uvjerenje nadležnog organa o realizovanoj obavezi plaćanja dospjelih poreza i doprinosa za socijalno osiguranje podnosioca prijave.  Poziv je otvoren sedam dana.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com