DRUŠTVO

ZIMA 2020: SERVISNE INFORMACIJE

Umjereno do potpuno oblačno, tokom prijepodneva ponegdje, a u popodnevnim satima i tokom noći svuda povremeno kiša. U južnim i centralnim predjelima tokom noći lokalno i pljusak praćen grmljavinom, a na sjeveru, u višim planinskim predjelima, i susnježica i snijeg. Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku zemlje tokom dana uglavnom suvo vrijeme. Vjetar južnih smjerova, od sredine dana mjestimično umjeren do jak, na udare, u sjevernim predjelima ponegdje i veoma jak. Najviša dnevna temperatura vazduha od 2 do 15 stepeni.

AUTO MOTO SAVEZ

Saobraćaj se odvija po mjestimično mokrim i klizavim  kolovozima. Vidljivost je smanjena po kotlinama i duž riječnih tokova . Neophodna je oprezna vožnja prilagođena uslovima i stanju na putu, uz poštovanje pravila saobraćaja. U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri osobe zadobile teže i, takođe, četiri osobe su zadobile lakše povrede.

AVIO SAOBRAĆAJ

Iz Podgorice je danas planirano 12 letova, a pet ih je za Beograd. Prvi „Montenegro Airlines“-ov bio je u 7:30, sledeći je u 18:00 sati, a kompanije „Air Serbia“ su u 11:40, 15:10 i u 20:50. Iz Tivta su planirana četiri leta, a polovina je za Beograd; „Montenegro Airlines“ u 7:30 i „Air Serbia“ u 11:30.

ŽELEZNIČKI SAOBRAĆAJ

Brzi voz iz Beograda stigao je na Željezničku stanicu u Baru u 8:20 sa desetak minuta zakašnjenja, a inter city voz po redu vožnje očekuju u 20:00 sati. Polasci iz Bara za Beograd su u 9:00 i u 19:00 sati, a mjesta ima dovoljno u oba razreda.

AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ

Autobuski saobraćaj odvija se redovno. Jutros su u naš grad prvi stigli „Viena tour“ iz Modriče, „Banbus“ iz Beograda i „Ozlem tours“ iz Leskovca, a za njima i „Jadran ekspres“ iz Beograda, „Blue line“ iz Novog Sada i „Božur“ iz Subotice. Po redu vožnje su krenuli „Ozlem tours“ za Beograd, „“Lalatović travel“ za Federalno Sarajevo, kao i prvi autobusi na linijama u Crnoj Gori.

DOM ZDRAVLJA

Na dječjem odjeljenju hercegnovskog Doma zdravlja od 7:00 do 14:00 sati rade dr Dragana Knežević i dr Maja Popović, od 14:00 do 21:00 sat dr Ljiljana Ugrinović i dr Olivera Mentović, a u ambulanti u Bijeloj od 8:00 do 16:00 sati dr Milena Proročić. U dispanzeru za žene danas od 7:00 do 15:00 sati pacijentkinje prima dr Alenka Srdanović. Od izabranih ljekara za odrasle od 7:00 do 14:00 sati rade dr Aleksandra Kolundžić, dr Danka Krivokapić, dr Sanja Topić i dr Vesna Kovač, a od 14:00 do 21:00 sat dr Goran Komar, dr Sanja Čeprnić i dr Nataša Milović. U ambulanti u Bijeloj u prvoj smjeni je dr Iljana Danilović, u drugoj dr Rosanda Bojičić, a u ambulanti u Igalu od 7:00 do 14:00 sati radi dr Zinaida Miljković.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com