Društvo

ZIMA 2019: SERVISNE INFORMACIJE

Vjetrovito i hladno. U južnim i centralnim predjelima promjenljivo oblačno uz sunčane intervale, a na sjeveru oblačno sa slabim snijegom i mećavom. Vjetar pojačan i jak, na udare olujni, tokom noći će nešto oslabiti. Najviša dnevna temperatura vazduha -9 do 7 stepeni.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima u Herceg Novom juče je registrovano ukupno 9 255 putnika i 2 833 motorna vozila. Radno vrijeme inspektora za strance je svakog radnog dana u vremenu od 8:00 do 13:00 sati.

AUTO MOTO SAVEZ CRNE GORE

U većem dijelu zemlje saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima. Upozoravamo vozače na povremeno jak vjetar i mjestimično sniježne padavine u sjevernim predjelima. Usljed izuzetno niskih temperature ima poledice u svim zonama gdje su mokri kolovozi, pa je neophodan dodatni oprez. Apelujemo na vozače da vožnju prilagode stanju nap utu i da poštuju pravila saobraćaja. u protekla 24 sata na putavima u zemlji dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri osobe zadobile lakše povrede.

AVIO SAOBRAĆAJ

Iz Podgorice je danas planirano 14 letova, a pet ih je za Beograd. Jutarnji „Montenegro Airlines“-ov je bio u 7:30, sledeći je u 18:00 sati, a kompanije “Air Serbia” su u 8:25, 15:10 i večeras u 20:50. Iz Tivta je planirano šest letova, a polovina je za Beograd; “Montenegro Airlines” u 7:30 i u 13:50, a “Air Serbia” u 15:10.

ŽELJEZNIČKI SAOBRAĆAJ

Željeznički saobraćaj odvija se redovno. Brzi i inter city voz iz Beograda stići će u Bar na vrijeme – u 8:10, odnosno u 20:00 sati. I lokalni vozovi saobraćaju redovno, a mjesta ima dovoljno.

AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ

Nakon prazničnih redukcija, autobusi saobraćaju po ustaljenom redu vožnje.  Jutros su u naš grad prvi stigli „Centrotrans“ iz Sarajeva, „Ozlem tours“ iz Leskovca i „Lazaro“ iz Banja Luke, a za njima i autobusi iz Niša, Subotice i Bijeljine. Po redu vožnje su krenuli „Glunex“ za Istočno Sarajevo, „Ozlem tours“ za Beograd, „Blue line“ za Trebinje, „Centrotrans“ za Federalno Sarajevo, kao i prvi autobusi na međugradskim linijama.

DOM ZDRAVLJA
Na dječjem odjeljenju hercegnovskog Doma zdravlja od 7:00 do 14:00 sati radi dr Maja Popović, a od 14:00 do 21:00 sat dr Dragana Knežević. U dispanzeru za žene danas od 7:00 do 15:00 sati pacijentkinje prima dr Alenka Srdanović, a od 15:00 do 19:00 sati dr Slobodan Bulatović. Od izabranih ljekara za odrasle u prvoj smjeni su dr Goran Komar, dr Vesna Kovač, dr Danka Krivokapić i dr Zinaida Miljković, a u drugoj dr Sanja Čeprnić, dr Sanja Topić, dr Rosanda Bojičić i dr Aleksandar Dosković. U ambulanti u Bijeloj od 7:00 do 14:00 sati radi dr Iljana Danilović, a od 14:00 do 21:00 sat dr Valentina Žikić. U ambulanti na Toploj u prvoj smjeni je dr Tanja Zgradić, a u Igalu dr Ana Popović.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com