Društvo

ZIMA 2019: SERVISNE INFORMACIJE

Pretežno oblčano, na primorju i u nižim predjelima na jugu sa kišom, a u ostalom dijelu zemlje uglavnom sa snijegom. Krajem dana ili u večernjim satima prestanak padavina, a na jugu i djelimično razvedravanje. Vjetar južni i istočni, slab do umjeren ponegdje i pojačan, krajem dana ili tokom noći u skretanju na sjeverni smjer i u pojačanju. Najviša dnevna temperatura vazduha -2 do 9 stepeni.

GRANIČNI PRELAZI

U protekla tri dana su na graničnim prelazima u Herceg Novom registrovana ukupno 12 842 putnika, 4 532 motorna vozila i dva plovila. Službenici Granične policije jednom licu nisu dozvolili ulazak u zemlju, spriječili su dva lica u nezakonitom prelasku državne granice i otkrili jedno lice po nacionalnoj potjernici.

AUTO MOTO SAVEZ CRNE GORE

Na većini puteva u zemlji saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima. U višim predjelima ponegdje ima snijega na kolovozu, a mjestimično i poledice. Zbog padavina i magle smanjena je vidljivost po kotlinama. Iz Auto moto saveza Crne Gore apeluju na vozače da voze oprezno, i da ne kreću na put bez zimske opreme. U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri osobe zadobile lakše povrede.

AVIO SAOBRAĆAJ

Iz Podgorice je danas planirano 12 letova, od čega pet za Beograd. Jutarnji “Montenegro Airlines”-ov bio je u 7:30, sledeći je u 18:00 sati, a kompanije „Air Serbia“ su u 11:25, 15:10 i večeras u 22:25. Iz Tivta su planirana četiri leta, a tri su za Beograd; „Montenegro Airlines“ u 7:30 i u 13:50, a „Air Serbia“ u 15:10.

ŽELJEZNIČKI SAOBRAĆAJ

Brzi voz iz Beograda stigao je na Željezničku stanicu u Baru u 8:15, sa neznatnim zakašnjenjem, a inter city voz po redu vožnje očekuju u 20:00 sati. Polasci iz Bara za Beograd su ujutru u 9:00 i uveče u 19:00 sati, a mjesta ima u oba razreda.

AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ

Jutros su u naš grad prvi stigli “Božur” iz Sarajeva i Beograda, “Lalatović travel” iz Modriče i “Kanis” iz Leskovca, a za njima “Lens” iz Novog Sada, “Trans-jug” iz Beograda, “Royal travel” iz Niša i “Blue line” i “Jadran ekspres” iz Subotice. Po redu vožnje su krenuli “Balkan ekspres” za Sarajevo, “Ozlem tours” za Beograd, “Blue line” za Trebinje, “Lalatović travel” za Federalno Sarajevo, kao i prvi autobusi za Nikšić, Podgoricu i Bar.

DOM ZDRAVLJA

Na dječjem odjeljenju hercegnovskog Doma zdravlja od 7:00 do 14:00 sati radi dr Maja Popović, a od 14:00 do 21:00 sat dr Dragana Knežević i dr Ljiljana Ugrinović. U dispanzeru za žene od 7:00 do 14:00 sati radi  dr Alenka Srdanović. Od izabranih ljekara za odrasle od 7:00 do 14:00 sati rade dr Aleksandra Kolundžić, dr Zinaida Miljković, dr Goran Komar, dr Vesna Kovač i dr Danka Krivokapić, a od 14:00 do 21:00 sat dr Sanja Čeprnić, dr Sanja Topić i dr Rosanda Bojičić. U ambulanti u Bijeloj od 7:00 do 14:00 sati radi dr Iljana Danilović, a od 13:00 do 20:00 sati dr Aleksandar Dosković. U ambulanti na Toploj u prvoj smjeni je dr Tanja Zgradić, a u Igalu dr Ana Popović.

 

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com