DRUŠTVO

ZAVRŠETAK RADOVA U OKOLINI ŠKOLE I VRTIĆA NA TOPLOJ NAREDNIH DANA

 Radovi na postavljanju nove ograde i asfaltiranju puta u okolini OŠ „Dašo Pavičić“ i vrtića „Naša radost“ biće završeni u narednih petnaestak dana, čime će vizura ovog dijela naselja Topla biti znatno izmijenjena i uljepšana, a đacima škole i polaznicima vrtića obezbijeđen bolji i sigurniji prilaz ovim vaspitno-obrazovnim ustanovama.

Kako je tokom terenskog obilaska radova kazao potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević, kompanija „Fortis-mont“ trenutno izvodi radove na asfaltiranju trase od Centra za socijalni rad do boćarskog terena u blizini Centra bezbjednosti Herceg Novi, za šta je lokalna uprava izdvojila 30 hiljada eura.

U terenskom obilasku radova sa potpredsjednikom Opštine bila je i direktorica „Komunalno stambenog“ preduzeća Jamsina Konjević, čiji radnici postavljaju novu zaštitnu ogradu gotovo cijelom dužinom novoasfaltirane dionice.

Takođe, urađeni su potporni zid ispred škole i staza koja vodi od škole do semafora, pored Centra bezbjednosti. Radnici „Komunalno stambenog“ će narednih dana raditi na dodatnom uređenju pomenute staze, kao i na postavljanju rasvjete na ovoj veoma frekventnoj pješačkoj dionici.

Potpredsjednik Konjević se osvrnuo i na projekat proširenja i uređenja puta ka Žvinjama, gdje se sad izvode radovi na najkritičnijim tačkama. Dodao je i da je završena prva faza radova na projektu proširenja dionice Kruševice-Vrbanj.

-Na zadovoljstvo i mještana i gostiju završena je prva faza radova na proširenju puta Kruševice-Vrbanj. Ubrzo kreće i druga faza, za koju je Agencija za izgradnju i razvoj grada uradila projekat. Sada u planu imamo i proširenje puta od Petijevića do Kruševica, kazao je Konjević i objasnio da se trenutno vode završni pregovori sa vlasnicima zemlje oko saglasnosti, a sve kako bi za godinu dana taj put bio u punoj funkciji.

Prema najavi potpredsjednika Konjevića, nastavlja se sanacija i uređenje sportskih igrališta. Uz urađeno igralište na Toploj, uz koje će ubrzo uslijediti postavljanje tribine i prostorija za odlaganje sportske opreme, kao i dječijeg igrališta i teretane na otvorenom u naselju Gomila, sledeći sportski teren za sanaciju je košarkaško igralište između Jadranske magistrale i Njegoševe ulice, neposredno iznad Kuće Iva Andrića. O projektu sanacije, vrijednosti radova i rokovima za njihovo izvođenje javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com