DruštvoTurizam

Završetak hotela „Park“ do juna-prvi gosti stižu u julu

Završeni su grubi građevinski radovi na hotelu “Park” u Bijeloj a investitor, kompanija “Carine”, namjerava da do juna novi objekat stavi u funkciju. Po riječima vlasnika kompanije Čeda Popovića, hotel će imati 260 soba i apartmana i kategoriju četiri zvjezdice. Prve goste primiće u julu.

– Pripremne radove počeli smo u septembru, a za samo nekoliko mjeseci završili i grube građevinske radove. Sada su u toku zanatski poslovi. Brzo se postavlja bravarija i uređuju podovi, kao i završni moleraj u jednom dijelu objekta- kazao je Popović.

Nastojaće, kako je rekao da sve poslove okončaju do juna, završe i opreme hotel, urede i oplemene park oko hotela, što će iziskivati posebnu pažnju, i urede plažu. Ipak, za jun nije predviđen dolazak gostiju jer su, kako je rekao, kao ozbiljna kompanija, ostavili prostor u slučaju da se pojave nepredviđeni problemi.

-Sa prodajom smo krenuli od 1. jula i već imamo popunjene kapacitete do kraja oktobra. Imamo dobar dogovor sa našim partnerima sa njemačkog tržišta, jer Njemci će biti gosti ovoga hotela od otvaranja- kazao je Popović.

U okviru hotelskog kompleksa nalazi se i objekat poznat kao kuća porodice Đurković. Popović kaže da ona neće ove godine biti obuhvaćena rekonstrukcijom jer se tek u maju iz objekta očekuje iseljenje Regionalnog centra za obuku pomoraca i podvodno razminiranje.

-Kuća porodice Đurković je zaštićena i ne može se mijenjati spoljnji izgled ali ćemo nastojati do naredne sezone da uredimo njenu unutrašnjost i osmislimo adekvatne sadržaje-objašnjava Popović. Ističe i da je u toku uređenje hotelske plaže za koju očekuje da će dobiti dugoročan zakup.

Kupoprodajni ugovor za hotel „Park“ u Bijeloj, potpisan je u maju prošle godine. Prodajna cijena kompleksa bila je 2,25 miliona eura a obaveza „Carina“  je da realizuje ugovorom definisana investiciona ulaganja u minimalnom iznosu 6, 5 miliona eura. Popović ističe da će investicija biti dvostruko premašena.

U hotel „Delfin“ stižu Francuzi

U okviru kompanije „Carine“ radi i hotel „Delfin“, takođe kategorisan sa četiri zvjezdice i koji je jedan od rijetkih koji je popunjen devet mjeseci godišnje.

Prvi gosti su stigli 29. februara, a riječ je o grupi od 220 Norvežana. Početkom aprila očekuju dolazak oko 200 fancuskih turista, koji će se zajedno sa njemačkim gostima smjenjivati u grupama do novembra.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com