IzdvojenoKultura

ZAVRŠENI DANI RUSKE KULTURE: PRVI SUSRET NAJBOLJI POZIV ZA NOVA VIĐENJA

Zajedničkim koncertom plesne grupe „Ruska strana“ i KSC „Diano“ sinoć su u našem gradu završeni „Dani ruske kulture“, tokom kojih je raznovrsnim programima promovisana ruska kultura, duhovnost, tradicija i umjetnost na našim prostorima.

U prepunoj sali Dvorane „Park“ publika je sinoć burnim aplauzima ispratila nastupe Narodnog plesnog ansambla „ Ruska strana“, koji je osnovan  1946. godine, a ovo ime nosi od 1976. godine, u čast jedne od najboljih koreografskih postavki osnivača ansambla Galine Polotnikove. Ruske plesačice su oduševile publiku gracioznošću, savršenstvom pokreta i raskošnim kostimima, izvodeći sedam etno i savremenih koreografija, uključujući i srpske narodne igre.

Članovi baletskog i show-dance studija KSC „Diano“ su se predstavili sa osam koreografija, a koncert je završen zajedničkim nastupom članova obje plesne grupe.

Koreograf Narodnog plesnog ansambla „Ruska strana“ Svjetlana Galancova je zahvalila  organizatorima manifestacije na pozivu za gostovanje u Herceg Novom, kao i publici i kolegama iz KSC „Diano“, uručivši im vrijedan poklon – špic baletanke za igračice. I ruske plesačice su, u znak sjećanja na zajednički koncert, od članica „Diana“ dobile poklone Turističke organizacije Herceg Novi, a direktorica Antonija Đurović – Novoselac je poručila da će ova manifestacija biti organizovana i iduće godine.

Podsjećamo, zahvaljujući „Danima ruske kulture“, od 7. aprila su brojni Novljani, ali i Rusi, uživali  u šarolikosti nacionalnog bogatstva Rusije, vidjeli su ruske igre, filmove i predstavu, slušali muziku i poeziju, obišli izložbe, učestvovali u duhovnim i sportskim  događajima i imali priliku da degustriraju specijalitete ruske nacionalne kuhinje.

Manifestaciju je realizovala gradska Turistička organizacija uz podršku Opštine Herceg Novi, a u saradnji sa Pravoslavnom mitropolijom crnogorsko-primorskom i gradskim ustanovama kulture. Sponzor sinoćnjeg koncerta je bila kompanija „Lazure doo“.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com