DruštvoKulturaUncategorized

Završena likovna kolonija Lighthouse Herceg Novi

Desetodnevna likovna kolonija Lighthouse Herceg Novi, koja je okupila 13 slikara iz regiona završena je sinoć izložbom u Gradskoj kafani.

Izložbu, u čijoj je postavci dvadesetak radova nastalih tokom ovog slikarskog susreta,  je otvorila sekretarka za kulturu Opštine Herceg Novi Tamara Lepetić.

-Vaša prisutnost ovoj likovnoj koloniji, samo je potvrda da je naš grad spreman da bude domaćin ovakvim i sličnim susretima koji ga upravo određuju u kreiranju predstava o Herceg Novom kao gradu umjetnika i umjetnosti.  Položaj grada, na samom ulazu u jedan od trideset najljepših zaliva na svijetu, čini mi se,  bio je dovoljno inspirativan da se dio životnih i puno umjetničkih istina nađe na platnu novskih umjetnika, ali i onih koji su se u njemu slučajno zatekli-kazala je Lepetić.

Selektor izložbe, slikar  Miomir Mišo Vemić kazao je da se trudio da napravi dobar odabir kako bi kolekciju koju ostavljaju bila kvalitetna po umjetničkom sadržaju i različita po stilovima koji svaki od umjetnika njeguje.

-Gledajući sada ove radove na izložbi, mislim da je kolonija izuzetno uspješna. ToU koloniji su osim Vemića učestvovali: Momir Armuš , Mišo Filipovac, Džeko Hodžić , Vladan Terzić , Esma  Šabić , Jasna Opavski , Maja Skenderović , Maja Ćuk , Rade Vujačić , Katarina Stojanović , Jelena  Pjevi i Jovana Vujović.me je doprinijela i atmosfera na koju smo naišli u Herceg Novom i hotelu Lighthouse.  Stoga nije ni čudo što smo uspjeli da izvučemo ono najbolje iz naše kreativnosti i da ostavimo ovdje jednu, rekao bih, izuzetno kvalitetnu kolekciju djela nastalih u prethodnih deset dana –kazao je Vemić.

U koloniji su osim Vemića učestvovali: Momir Armuš , Mišo Filipovac, Džeko Hodžić , Vladan Terzić , Esma  Šabić , Jasna Opavski , Maja Skenderović , Maja Ćuk , Rade Vujačić , Katarina Stojanović , Jelena  Pjevi i Jovana Vujović.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com