IzdvojenoKultura

ZAVRŠENA LIKOVNA KOLONIJA “DVA MORA” – NOVI KAO VJEČITA INSPIRACIJA

U galeriji hotela Sun Resort otvorena je izložba koju čine radovi nastali u toku druge međunarodne likovne kolonije “Dva mora 2019”. Postavku čine 34 slike, 12 autora iz Srbije, Bosne i Hercegovina i Crne Gore.
Generalni konzul Republike Srbije u Crnoj Gori Zoran Dojčinović je pozdravio prisutne i  rekao da je ovaj susret prilika da se uživa u umjetničkim djelima autora iz više zemalja regiona u kojima su autori izražavajući svoje emocije prikazali različite poglede na svijet, a kroz različite stvaralačke tehnike dočarali  visine umjetnosti, i pokazali jedan novi pogled na Herceg Novi i Boku Kotorsku.

-Umjetnici su u proteklim danima stvarajući umjetnička djela kreirali svoja viđenja stvarnosti, ugradivsi svoju ljubav  prema ljepotama  ovdašnjeg podneblja – istakao je Dojčinović otvarajući izložbu.

Dodao je da Republika Srbija podržava kulturnu saradnju i jačanje veza među državama i ljudima kroz umjetnost ali i druge vidove stvaralaštva.

Pomoćnik direktora hotela Sun Resort Ištvan Cekuš zahvalio se na dobroj saradnji sa Gordanom i Mirsadom Avdić koji su organizatori kolonije i izrazio želju da se ta saradnja nastavi naredne godine.

Da je prethodnih devet dana bila čarobna atmosfera  potvrdila je Gordana Avdic, selektor i organizator druge međunarodne kolonije “Dva mora 2019”.

-Spoj mladosti i iskustva dao je 34 slike izuzetnog senzibiliteta. Herceg Novi je svim umjetnicima vječita inspiracija tako i učesnicima kolonije jer su uglavnom slikali motive grada od skalina. Pap Gabor koji je bio na proslogodišnjoj koloniji  rekao je kako je Herceg Novi rajsko mjesto – istakla je Avdic.

Ona je najavila krajem maja u Galeriji “Josip Bepo Benković” i izložbu koja će objediniti radove koji su nastali na ovoj i proslogodišnjoj koloniji, a koji ostaju u vlasništvu hotela Sun Resort.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com