Sport

ZAVRŠENA LAZURE NOVSKA SKY MINI LIGA

Održano je i deseto, poslijednje kolo “LAZURE novske sky MINI trail lige” – “Kameno MINI trail”, na distanci od 5 km i oko 300 D+ (ukupnog uspona). Učešće je uzelo 13 takmičara iz Herceg Novog, Podgorice, Bara, Nikšića, Kotora, i Rusije. Svako kolo je imalo nešto specifično, deset trka različitih formata, što po dužini, visinskoj razlici a sve to je začinjeno različitim meteo uslovima. Trke su bile na rauzličitim lokacijama na Orjenu i zaleđu Herceg Novog. 
 
Nakon poslijednje trke, upriličena je dodjela medalja najbolima u kompletnom ligaškom takmičenju, kao i dodjela zahvalnica i plaketa onima koji pomažu razvoj i promociju trail trčanja u Herceg Novom i Crnoj Gori. Direktor trke Saša Kulinović zadovoljan je ovogodišnjim izdanjem lige.
-Plakete smo dodjelili Turističkoj organizaciji Herceg Novi, Anni Martinovoj ispred kompanije Lazure marina & hotel, a posebno želimo da istaknemo dodjelu plakete Željku Starčeviću, koji je prvi donio planinsko trčanje u Herceg Novi i Crnu Goru. Iako kaskamo za svijetom u tradiciji, nismo daleko u svim segmentima organizacije naših trka, rekao je Kulinović.
Na poslednoj trci prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Evgen Popov i ovom pobjedom u zadnjoj trci obezbjedio je sebi postolje i treće mjesto u ukupnom plasmanu. Drugi je bio apsolutni pobjednik lige Miloš Mikić iz Nikšića dok je treće mjesto zauzeo Zoran Vujošević iz Podgorice. Apsolutno treći bio je Perica Vučković koji nije trčao poslednju trku zbog drugog takmičenja.
U Ženskoj konkurenciji i ovoga puta bila je najbolja Miluša Boškovoć koja je bez premca ne samo u ovom takmičenju nego i na regionalnom nivou. Drugo mjesto je osvojila Matija Bošnjak iz Herceg Novog koja je ujedno i druga apsolutno. Treće mjesto je zauzela Snežana Rotković takođe treća apsolutno.
– Napravili smo veliki posao i izuzetno sam ponosan na ovo što smo do sada uradili. Obećavam da ćemo nastaviti u istom ritmu i da ćemo već od oktobra krenuti sa novom, još boljom ligom trail trčanja, ističe Saša kulinović, direktor lige.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com