DruštvoIzdvojeno

ZAVRŠEN UPIS U SREDNJE ŠKOLE, U UTORAK KONAČNA RANG LISTA

Rok za upis učenika u srednje škole završen je u petak, 21. juna, a konačna rang lista će biti objavljena u utorak, 25. juna. Izvjesno je da ove godine, prema trenutnoj rang listi, nije upisano odjeljenje Filološke gimnazije u SMŠ “Ivan Goran Kovačić”, dok su sva mjesta popunjena u odjeljenjima Opšte gimnazije, škole za turističkog tehničara i građevinskog tehničara za visokogradnju.

Nakon objavljivanja konačne rang liste, kandidati koji su primljeni dužni su da potvrde upis u srijedu, 26. juna od 8 do 12 časova. Za učenike koji su upisali III stepen stručnosti (frizer, konobar, kuvar i prodavač) i njihove roditelje će biti organizovan roditeljski sastanak u srijedu, 26. juna u 10 časova.

Učenici koji su ispod crte ili nemaju minimalan broj bodova propisan Rješenjem Ministarstva prosvjete, su dužni da podignu svoja dokumenta u ponedeljak, 24. juna od 8 do 12 časova.

U SMŠ “Ivan Goran Kovačić” prema rang listi koja je objavljena u petak 21. juna, oba odjeljenja Opšte gimnazije, 56 učenika, su popunjena, troje učenika su ispod crte premda su imali dovoljno bodova za upis, a jedan učenik nije imao potreban broj bodova.

Odjeljenje turističkog tehničara je u cjelosti upiasno, 28 učenika, dok je za upis ekonomske škole interesovanje iskazalo 23 učenika, jedan nije zadovoljio potrebne uslove. U odjeljenje Građevinske škole – visokogradnja, upisano je dozvoljenih 28 učenika, troje njih je ostalo ispod crte.  Za obrazovni profil Gastronom, prijavljeno je 16 učenika, ali njih devet ispunjava uslov potreban za upis. Troje učenika je iskazalo interesovanje za obrazovni profil restorater, ali njih dvoje ne zadovoljavaju potreban minimalni uslov za upis ovog smjera. U odjeljenju za fizioterapeutskog tehničara upisano je 24 učenika, troje nije imalo dovoljan broj bodova.

Za zanimanje prodavač prijavljeno je osam učenika, Kuvar njih 18 ali je četvoro ispod crte, dok je za zanimanje konobar iskazalo interesovanje njih troje. Za obrazovni profil frizer prijavilo se 12 učenika.

Za upis Opšte ili specijalističke gimnazije bilo je potrebno najmanje 60 bodova, a za  upis jedne od stručnih škola IV stepena 48 bodova.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com