Sport

ZAVRŠEN DRUGI ŠAHOVSKI MEMORIJAL „ĐORĐIJE KONjEVIĆ“

U Mediteranskoom Centru u Igalu danas je u okviru Praznika Mimoze u organizaciji ŠK Herceg Novi održan drugi šahovski turnir „Memorijal Đorđe Konjević“ u spomen na jednog od najboljih šahista koje je Herceg Novi imao. Na turniru je učestvovalo 48 takmičara iz Crne Gore i Trebinja. Igralo se devet  kola po švajcarskom sistemu. Pobjednik je velemajstor Milan Draško iz Podgorice koji je osvojio 7,5 poena, slijede Andrej Šuković iz Podgorice sa 7 koliko je osvojio i treće plasirani Božo Marić iz Trebinja, član ekipe Bijele, četvrti je fide majstor Miljan Miljković sa 6,5 poena takođe iz Trebinja. Po 6 poena su osvojili internacionalni majstori Boro Miljanić i Predrag Nikač iz Podgorice, Fide majstor Dragan Popadić iz Tivta Božidar Kisić i Bojan Prijović iz Podgorice. Iz Herceg Novog je na turniru učestvovalo sedam takmičara: Fide Majstor Srđe Dragašević je bio 11 sa 5,5 poena, slijede Miodrag Ćeranić -16 , Branko Pejović sa 5 poena 18, Miloš i Mašan Bubanja sa 4 poena na 29. i 30. mjestu, Danilo Tomić sa 3,5 poena na 39  i Vukoman Cerović sa 3 poena na 41 mjestu.

Pobjednik velemajstor Milan Draško, rodom iz Čapljine, od 1992. do 1997. godine živio je u Bijeloj a trenutno je član ŠK Mimoza (Tivat) i selektor reprezentcije Crne Gore.

– Nekako sam osjećao moralnu obavezu da igram na memorijalu  Đoka  Konjevića, a posebno mi je drago što sam zahvaljujući sportskoj sreći ali i znanju, ovaj turnir završio trijumfom. Nije bilo jednostavno. Pohvalio bih veliki uspjeh mladog Andreja Šukovića i isto tako izvaredno izdanje, a to se manje više očekivalo, Trebinjaca Boža Marića i Milana Miljkovića. Oni su specijalisti za ovu vrstu turnira. Mini se čini da bi trebalo više koristiti ovaj prostor u Institutu „Dr Simo Milošević“ gdje se nekada igrala i liga SR Jugoslavije. Ovo je dobar ambijent da se organizuju međunarodni turniri pa čak i prvenstva Crne Gore. Boravak u Herceg Novi iskoristiću da malo prošetam gradom u kome sam  živio pet godina i za koji sam emotivno sam vezan, rekao je Draško.

Turnir je sudio Veselin Balšić iz Podgorice a direktor turnira je Stevo D. Lepetić . On je  zahvalio svim učesnicima i sponzorima koji su pomogli turnir a posebno rukovodstvu Instituta Igalo,  gdje je šahovski turnir sa većim brojem igrača odigran ponovo nakon 20 godina.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com