Sport

ZAVRŠEN 38. FUDBALSKI TURNIR MIMOZE – PEHAR OSVOJILA SUTJESKA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I pored brojnih problema  38. Fudbalski turnir Mimoze u organizaciji OFK Igalo je održan, sa tri kluba samo, ali tradicija koja traje od 1973. godine je sačuvana. U današnjem finalu Sutjeska je bila bolja od OFK Igala – rezultat 2:1 (0:0). Do pehara je  tim Aleksandra Nedovića stigao  praktično za tri minuta. Poslije tvrde utakmice bez šansi u prvom poluvremenu u nastavku sa rezevnim timom prvotimaca Sutjeska je slomila otpor upornog domaćina.

U 63. minuti Korejanac Jangkjun je glavom šutirao iznad prečke gola Sutjeske. U kontranapadu Sutjeska je odlično poslužena od Grbovića povela golom snalaživog Šalete Kordića. Još u šoku domaći su tri minuta kasnije primili i drugi gol. Strijelac je bio Lončar. Do kraja utakmice otvoreno se igra na jednu i drugu stranu. Jangkjun odlično šutira ali gosti izbijaju loptu sa gol linije. Matić je minut kasnije takođe u prilici za gol a zatim u trećem pokušaju Igalo je posle centrašuta  Janga Jisednga postiglo go. Realizator je bio Špiro Vučković. Do kraja susreta Grbović je bio u prilici da poveća prednost Nikšićana ali je golman Vujović odbranio. Odmah zatim Vučković je ponovo bio u prilici da izbori penale ali bio je neprecizan.
Za najboljeg igrača turnira je proglašen Nemanja Nikolić iz Sutjeske dok je Jovanu Nikoliću kao kapitenu Sutjeske pehar uručio Aleksandar Kojović direktor OFK Igala.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com