IzdvojenoSport

ZA VIKEND PRVI MIMOZIN KUP U AUTOMOBILIZMU “MEMORIJAL RAJKO PRLAINOVIĆ”

Jedna od najatraktivnijih sportskih manifestacija, ne samo u Herceg Novom već i u regionu, Prvi mimozin KUP u automobilizmu “Memorijal Rajko Prlainović”, koji organizuje AMSK „Podi“, biće održan ovog vikenda (23. i 24. febrauar). Interesovanje je više od očekivanog i do sada je prijavljeno oko 60 takmičara u 11 klasa.

Takmičenje će biti održano u okviru Vinter Kupa , a manifestacija izaziva i veliku pažnju publike, kazao je direktor Božidar Boško Radović:

-Vozi se po makadanskom putu od konobe „Konak“ do Avanturističkog parka u dužini od 1.560 metara. Staza je dosta pregledna i mislim da će biti vrlo interesantno. Pripadamo „Vinter Kupu“ i svi momci što su vozili zimsku ligu će biti učesnici i naše trke. Učestvovaće  i veliki broj Novljana, kazao je Radović.

Radović je objasnio da ova sportska manifestacija nosi naziv Memorijal Rajko Prlainović u znak zahvalnosti i sjećanje na Novljanina koji je bio istinski zaljubljenik u Orjen.

-Onaj ko dolazi na Vrbanj zna zbog čega Rajko Prlainović. On je bio istinski zaljubljenik u našu planinu i sve što se dešavalo na Orjenu, on je sve započinjao. Uz konsultaciju sa predstavnicima Avanturističkog parka, uz zahvalnost Rajku Pralinoviću, mislim da je to pun pogodak, kazao je Radović.

U subotu je na programu probna vožnja, a glavna trka će biti održana u nedelju u 11 sati. Finansijsku podršku pružila je Opština Herceg Novi, a suorganizator je Avanturistički park.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com