IzdvojenoSport

ZA VIKEND KOŠARKAŠKI TURNIR NA DREVNOJ KARAČI

Peti međunarodni košarkaški turnir “Karača 2019”, u organizaciji KK Galeb i uz podršku Opštine Herceg Novi, biće održan od petka 24. maja do nedelje 26. maja na terenu na Karači. Posebnu draž ovom turniru, za košarkaše rođene 2008. godine i mlađe, daće gostovanje mladih selekcija iz Splita, Zadra, Zvornika, ali i komšijskih ekipa iz Tivta i Podgorice.

Naziv turnira potiče od imena legendarnog igrališta koje decenijama brusi nove bisere ove igre pod obručima, objašnjavaju organizatori.

-Mjesto na kojem su ponikli Perović, Kovačević, Subotići, Savovići i druge legende novske košarke, od petka do nedelje okupiće neke nove klince. Posebno nam je zadovoljstvo to što naši gosti dolaze iz više krajeva bivše Jugoslavije. Ekipe Splita, Zadra, Zvornika, Pro basketa, All Stara i domaćini KK Galeb će vjerujemo dobrom igrom i sjajnim potezima oduševiti publiku na Karači. Prvi put nakon 34 godine ekipe Zadra i Splita dolaze u naš grad. Dođite da uživamo u prazniku košarke!, pozivaju organizatori.

Svečano otvaranje planirano je u petak, 24. maja, u 19:30, nakon čega će biti održano takmičenje u šutiranju, u vještinama i zabavni program. U subotu od 10:30 igraju KK Galeb i KK All star, u 11:30 se sastaju KK Zadar i KK Zvornik basket, a od 12:30 KK Split i KK All star. U popodnevnom terminu od 18:30 igraju KK Zvornik basket i KK Pro basket, od 19:30 igraće KK Galeb i KK Split, a od 20:30 KK Pro basket i KK Zadar. U nedelju, utakmica za peto mjesto je na programu od 10:30, za treće mjesto od 11:30, a finalna – za prvo mjesto od 12:30. Uslijediće dodjela nagrada i ceremonija zatvaranja turnira.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com