Društvo

ZA UREĐENJE FASADA U OVOJ GODINI OPREDJELJENO OKO 40 000 EURA

Za projekat uređenja fasada koju u kontinuitetu realizuje Agencija za izgradnju i razvoj u saradnji sa Skupštinama stanara i etažnim vlasnicima objekata, za ovu godinu predviđeno je  oko 40.000 eura. Za naredni period planirano je uređenje fasade na tri zgrade uključujući i objekat u Njegoševoj ulici koji je podigao arhitekta Momčilo Tapavica u kome mu je osim palate u Bijeloj bio dom, i po čijem projektu je izgrađen i nekadašnji hotel Boka.

Po riječima direktora Agencije Bora Lučića u obnovi fasade ovog zdanja učestvuju vlasnici svih etaža a ukupna vrijednost je 16.000 eura, od kojih Agencija obezbjeđuje polovinu iznosa.

-Posebno nam je važno da se urede fasade u centru grada. U obnovi ove fasade učestvuju svi vlasnici prostora u toj zgradi uključujući Autorsku agenciju i trgovinsku radnju “Uno”. I Agencija je u ovom poslu učestvovala sa 50 odsto ukupne vrijednosti projekta -kazao je Lučić.

Lučić navodi da i dalje postoji velika zainteresovanost Novljana da urede fasade svojih objekata ali je problem što sve zgrade nemaju oformljenu Skupštinu stanara. Agencija izlazi u susret svim zahtjevima koje imaju uslove a to je da postoji Skupština stanara i da etažni vlasnici obezbjeđuju minimum 50 odsto ukupne vrijednosti projekta.

Akcija obnove fasada traje tokom cijele godine, sa pauzom za vrijeme turističke sezone.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com