Društvo

ZA SEDAM DANA ASFALT NA PET DIONICA PUTEVA U ČETIRI MJESNE ZAJEDNICE

Od proteklog petka do danas u Herceg Novom je asfaltirano pet dionica puteva u četiri mjesne zajednice – Bijeloj, Savini, Mojdežu i Baošićima.

Poslednja asfaltirana je ulica u naselju Potkulina u Baošićima, koja je godinama unazad bila u veoma lošem stanju. Radovi su završeni prekjuče, a izvedeni su zahvaljujući sjajnoj saradnji Opštine Herceg Novi, mještana i Mjesne zajednice. Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi  nešto manje od 12.000  eura, od kojih je lokalna uprava izvodila 5.000, Mjesna zajednica Baošići hiljadu, dok su mještani sakupili ostatak potrebnih sredstava- saopštili su iz lokalne uprave.

Učešće mještana bilo je od ogromne važnosti da bi radovi bili izvedeni, ističe sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić. Kako navodi, ovo je druga dionica u Baošićima koja je asfaltirana u ovoj godini, ranije je uređeno i 600 metara lokalnog puta ka naseljima Polet i Dubci, koje su takođe zajednički finansirali Opština i građani – od ukupno 30.000 eura, građani su obezbijedili 13.000 eura.

Tokom protekle nedelje završeno je i asfaltiranje u Bijeloj, kroz centar i naselje Žager, sanacija Manastirske ulice na Savini, kao i uređenje puta kroz Tijesni klanac koji spaja Mojdež i Sutorinu. U ove radove uloženo je ukupno preko 100.000 eura, koje su obezbijedili Opština, građani i mjesne zajednice.    Samardžić se posebno zahvaljuje hercegnovskim mjesnim zajednicama na angažmanu i učešću u animiranju građana i organizaciji posla. Kako navodi, pored ovih u toku je i dosta aktivnosti u seoskim mjesnim zajednicima. Radi se o investicijama manje vrijednosti, ali koje su zasigurno od značaja za mještane hercegnovskih sela.  Opština Herceg Novi će nastaviti sa ulaganjem u putnu infrastrukturu, i to u svim dijelovima opštine. Prioritet će imati one dionice koje su u najlošijem stanju,a koristi ih veliki broj građana.

Cilj lokalne uprave je poboljšanje stanja lokalnih puteva, što je skup i nimalo lak posao koji će zasigurno trajati, dodaje Samardžić. Ističe da su se podrška i učešće građana,  mjesne zajednice i donatora, zajedno sa naporima Opštine, pokazali kao dobar način da se u kratkom periodu uradi mnogo posla, te da će sa ovom praksom nastaviti u narednom periodu.

1 komentar

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com