DruštvoIzdvojeno

ZA REKONSTRUKCIJU SPORTSKE SALE OŠ „ORJENSKI BATALJON“ 60 000 EURA

Ministarstvo prosvjete opredijelilo je 60.000 eura za rekonstrukciju sportske školske i svečane sale JU OŠ „Orijenski bataljon“ u Bijeloj, saopšteno je Radiju Herceg Novi iz ovog Ministarstva.

Prioritetni radovi u prvoj fazi bili su rekonstrukcija krova i zidova. U narednoj fazi obaviće se zamjena bravarije, za šta je postupak izbora izvođača radova upravo u toku. U trećoj fazi biće zamijenjen i parket. Ukoliko navedena sredstva ne budu dovoljna, Ministarstvo će obezbijediti dodatna kako bi se ovaj projekat u cjelosti zaokružio, kazala je Milica Mićunović, PR Ministarstva prosvjete.

Sanacija krova nad fiskulturnom i kino salom u OŠ „Orjenski bataljon“ završena je u septembru prošle godine, a izvođač radova bila je firma „Hirdograđevinar doo“. Sala je tada i okrečena, ali je bilo neophodno da se zamjeni bravarija i parket kako bi sala za fizičko bila u potpunosti sanirana.

Ministar prosvjete Damir Šehović nedavno je istakao da je uloženo milion eura u školsku sportsku infrastrukturu širom Crne Gore te da su obrazovanje djece i njihove potrebe prioritetne aktivnosti Vlade, što se ogleda i u naporima da se obnovi školska sportska infrastruktura, kako bi im se obezbijedili optimalni uslovi za bavljenje sportom, što je jednako važno koliko i kvalitetno obrazovanje.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com