Društvo

ZA MJESEC PRIKUPLJENO OKO 109 TONA OTPADA

U Komunalno stambenom preduzeću od 15. febraura do 15. marta prikupili su oko 109 tona zelenog otpada. I dalje predstavlja problem što se on odlaže na nepropisan način, pa iz ovog preduzeća apeluju na građane da to rade u skladu sa propisima  ili da ih kontaktiraju kako bi ga oni deponovali.

Zaposleni u Sektoru za održavanje zelenila, danas su uklonili velike količine raznog otpada sa puta za Mojdež, kao i u naselju Drenovik. Prema riječima direktorice Komunalno stambenog Jasmine Konjević najviše zelenog otpada prikupe na rivijeri i šetalištu:

-Udarne lokacije su od Kumbora do Bijele. U Bijeloj smo najviše otpada prikupili u Jošicama i Bjelskoj vali, zatim uz magistralu kod Pršut krivine, u Baošićima kod sportskih terena, na Topla 3 kod Kineskog restorana i u Igalu u Ribarskoj ulici i iza pijace. Svakodnevno uz svako kontejnersko mjesto imamo otpada da pokupimo, kazala je Konjević.

Apeluju na građane da velike količine ne kipuju uz kontejnere i skrivena mjesta:

-Zeleni otpad mora da ide na pretovarnu stanicu, da se kamion premjeri i potom se odvozi na Tisove grede. Mogu da pozovu i komunalno preduzeće da mi prevezemo zeleni otpad. Mi smo svjesni da u ovom trenutku postoje velike količine, ali potrebno je samo malo organizacije. Zeleni otpad ne mora da se izbaci pored kontejnera, može da se drži u dvorištu i mi ćemo po pozivu doći da ga pokupimo, samo je potrebno da  bude locirano na pristupačnoj lokaciji, objasnila je Konjević.

FOTO: KOMUNALNO STAMBENO

1 komentar

  1. U ime svih vozaca apelujem da se pod hitno uklone stabla i podsisa sve sto predstavlja opasnost na zelenoj povrsini kada se od glavne autobuske stanice u HN ide magistralom ka Crvenom Krstu/Internoj ambulanti. Prosle godine je jedan auto stradao u vožnji!!! Sreca zena je samo dozivjela šok, nije bila povrijedjena i nije niko poginuo.
    Ajmo spriječiti novu katastrofu koja samo čeka dan. Hvala!

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com