DRUŠTVOIzdvojeno

„ZA LUKIN OSMJEH“ PREPUN AMFITEATAR U BIJELOJ

Tijesan je bio amfiteatar Doma kulture u Bijeloj da primi brojnu publiku koja je došla da podrži humanitarni koncert “Za Lukin osmjeh” koji je organizovao Omladinski klub .

-Bilo je prelijepo večeras, jer saznanje da smo pokrenuli mještane da, aplaudirajući, sat i po, budu dio ovog programa potvrda da je smo humani i spremni da u svakoj prilici budemo jedni drugima komšije i prijatelji. Večeras je od ulaznica prikupljeno, gotovo 1200 eura. Novac ćemo uplatiti na žiro račun Lukine porodice”, rekla je za Radio Herceg Novi izvršna direktorica Kulturne mreže Bijela Milanka Simović.

Za Ljubicu Pešić, predsjednicu Omladinskog kluba, koji pri Kulturnoj mreži Bijela radi tek dva mjeseca, ovo je prvi i uspjeli pokušaj organizovanja većeg skupa.

-Posebno me raduje, što smo obradovali Luku, programom koji je pripremilo njegovo odjeljenje i razredna Senka Perović, ali i ostali učesnici : područna odjeljenja Osnovne škole “Orjesnki bataljon” iz Kamenara i Baošića, – učitejice Sonja Marković i Jovanka Rečević.

Drugari  iz vrtića “Naša radost” iz Bijele, sa vaspitačicama Oljom Mandić, Slavicom Gavrilović i Sanjom Cvjetković. Zanimljivi su bili učenici prvog  i sedmog  razreda Osnovne škole “Orjenski bataljon”, a pažnju publike privukli su Aljoša Rogamović i Dušan Vujičić koji su svirali klavir  i gitaru. Srednja, mlađa i veterenke – folkloraši Kulturne mreže Bijela razveselili su publiku”, rekla nam je Ljubica ističući da je  za Luku  večeras pjevao  Bobo Milanović.

-To je bilo posebno iznenađenje, jer Luka  uživa da  ga sluša. Torta od NVO “Ruža vjetrova”, vatromet,  brojni pokloni  učinili su da Luka na najljepši način proslavi  deseti rođendan”, sa pomješanim osjećajem izgovara Ljubica, koja je sa drugaricama iz kluba, minulih dana, učinila sve da program bude, baš ovakav.

U ime porodice obratila se Lukina  majka , zahvalivši se organizatorima programa i prisutnima na doprinosu koji daju da Luka dobije priliku da nastavi sa dugotrajnim i skupim liječenje, Posebno se obratila prijateljici koja je ovim povodom stigla iz Beča, i njihovoj  porodici  uvijek od pomoći kada treba nabaviti i kupiti lijek.

Koncert koji  je organizovao Omladinski klub podržao je Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi i Mjesna zajednica Bijela. Podršku su dobili od privrednika iz Bijele i Baošića.

Program su vodile članice novinarske sekcije Kulturne mreže Bijela: Vladana Ilić i Olga Đukanović.

 

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com