Kultura

ZA KSC DIANO TRI SREBRNE MEDALJE U BEOGRADU

KSC Diano je na Festivalu 5678 koji je prvi put organizovan u  Beogradu, osvojio tri srebrne medalje sa koreografijama “Recovery”, “Faided” i “What about us”.

Internacionalni plesni festival pored takmičarskog, sadržao je i edukativni dio.

– S obzirom da nam je prvi put da se susrećemo sa novim plesnim tehnikama i plesnim kategorijama, vrlo smo zadovoljni  plasmanom. Prezadovoljni smo i što se tiče edukativnog dijela, tako da naše članice nisu samo išle da se takmiče, već su iskoristile priliku da se edukuju, radeći na plesnim radionicama sa Rikardom Kampusom savremeni balet, Jan Marlotom hip-hop, kao i Natašom Gvozdenović i Stašom Stanković  džez-savremeni ples – rekla je direktorka KSC Diano Antonija Novoselac.

Ona je istakla i da se ponose članicom Emilijom Milak koja je prvi put učestvovala u plesnoj kategoriji „Impro“- gdje plesači na licu mjesta moraju da smisle koreografiju u trajanju od 30 sekundi na muziku koju ne znaju, a koju im puštaju sudije.

– Prezadovoljni smo i presrećni što je naš član učestvovao u takvoj plesnoj kategoriji i skupio hrabrosti da se odvaži da među  50 igrača predstavi sebe, nas kao klub i Herceg Novi kao grad – sa ponosom priča Novoselac.

Na festivalu je učestvovalo 15 država među kojima i Poljska, Bugarska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Rusija.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com