Društvo

ZA  KRAJ  MAJA ODGOĐENO PRESELJENJE ROMSKIH PORODICA SA ŠIŠTETA U DRENOVIK

Početkom aprila osam romskih porodica sa više od 20 članova trebalo je da se iz neuređenog i neuslovnog divljeg naselja na Šištetu preseli u montažne objekte u naselju Drenovik, koje je donirala organizacija HELP, a izgrađeni su u saradnji sa Opštinom Herceg Novi. Preseljenje je odloženo jer nisu završene hidro i elektro instalacije, a treba napraviti i potporne zidove zbog pojave klizišta, kaže lokalni koordinator NVO „Mladi Romi“ Mehmed Beriša.

„Kuće su završene još prije mjesec.Problem je bio oko dobijanja saglasnosti od Elektrodistibucije za priključenje na mrežu. Saglasnost smo dobili prije više od desetak dana.  Bitno je da Opština, nakon što je dobila saglasnost, a mi smo je dostavili, započne radove   na priključenju kuća na elektro mrežu. Očekuju se i radovi na podizanju potpornih zidova, kao i iskopi za septičke jame, odmah nakon praznika, kaže Beriša.

Podsjeća i da je prilikom posjete Herceg Novom u februaru, ministar Suad Numanović  iskazao spremnost da dijelom i finansijski nadležno Ministarstvo podrži ovaj projekat.

Pripremamo i zahtjev  koji će biti proslijeđen Ministarstvu tako da uskoro očekujemo kiompletan završetak projekta i  useljenje romskih poprodica  u nove kuće na Drenoviku, objasnio je Beriša.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com