Kultura

XVIII MEĐUNARODNI FESTIVAL KLAPA U PERASTU OD 27. DO 30 JUNA

XVIII Međunarodni festival klapa u Perastu biće održan od 27. do 30 juna, programom kojim i zvanično počinje KotorArt 2019. Prve takmičarske večeri, u kategoriji ženska klapa i nova klapska pjesma, nastupiće „Castel Nuovo“.

Festival klapskog pjevanje počinje u četvrtak 27. juna koncertom acappella grupe Fool Moon iz Mađarske, na Pjaci Sv. Nikole u Perastu od 21 sat. Ulaz je slobodan.

Svečano otvaranje 18. MFK Perast planirano je u petak 28. juna, na na Pjaci Sv Nikole od 21 sat koncertom „Trubaduri u Perastu“.

Maestro Ibrica Jusić je glavna zvijezda večeri, a nastupiće i klape Alata, Assa Voce (Crna Gora), Libero (Srbija), Kaše i Subrenum (Hrvatska).

-Oživljavamo i perašku ljubavnu legendu po noveli Pustinjak, don Srećka Vulovića, o Kati Kalfić i Antu Sloviću, koji su sahranjeni na ostrvu Sv.Đorđe, a čućemo i horsku obradu Kola Bokeljske mornarice, maestra Marija Katavića iz Sarajeva, našeg velikog i poštovanog saradnika, koji je inače obradio za klape preko 400 pjesama iz Boke, sopštili su organizatori.

Takmičarski programi su 29. i 30. juna, u kategorijama ženskih (7) i muških (7) i Nove klapske pjesme (8)

U subotu 29. juna od 21 sat u kategorijama ženska klapa i nova klapska pjesma nastupiće Primorkinje, Castrum Vallis, Senjkinje, Bellezza, Uzorita, O’ Dive belcanto, Luše, Castel Nuovo, Slavić i u revijalnom dijelu koncert će održati klapa Contra.

U nedjelju 30. juna od 21 sat u kategoriji muške klape i nova klapska pjesma nastupiće Mriža, Asa Voce, Libero, Valdibora, Štiglić, Zvizdan, Contra, Camerton, Uzorita.

Almanah 18. Međunarodnog festivala klapa Lirica br. 7 biće promovisana 28. juna u 11 sati u Muzeju grada Perasta.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com