DruštvoIzdvojeno

XI SPECIJALNA OLIMPIJADA OVOG VIKENDA U ORGANIZACIJI OŠ “ILIJA KIŠIĆ”

OŠ „Ilija Kišić“ organizuje XI Sportske susrete djece sa smetnjama u razvoju Crne Gore – Specijalnu olimpijadu koja će biti održana 12., 13. i 14. oktobra.

Na osnovu bogatog desetogodišnjeg iskustva i želje da se nastavi tradicija organizacije Specijalne olimpijade i u budućnosti iz OŠ „Ilija Kišić“ ističu da je osnovni motiv značaj sporta za zdravlje djece, njihovu socijalnu integraciju, osjećaj pripadnosti i druge vrijednosti od opšteg interesa.

-Želja nam je da podstaknemo makar i minorna napredovanja djeteta, a ne samo održimo postojeće stanje. Poštujući pravila i korektan odnos učenika na sportskim susretima djece ometene u razvoju, stvara se mogućnost  upoznavanja, mogućnost poštovanja i pravilan odnos  između pojedinca i grupe (tima).  Specijalnu olimpijadu, manifestaciju po kojoj je naša škola prepoznata u državi, čini niz aktivnosti sportskog i zabavnog karaktera smještenih u tri dana. Ovi susreti su jedno veliko pedagoško, ljudsko i humano djelo. Djeci pružamo priliku da se druže, da se takmiče, nekima da prvi put vide more i da se voze brodom, svima nama koji radimo sa njima jedno veliko priznanje i poštovanje a roditeljima pažnju i ohrabrenje, poručuju organizatori iz OŠ „Ilija Kišić“.

Ove godine očekuju oko 150 učesnika, djece i roditelja koji su u njihovoj pratnji, kao i stručnog osoblja, a poziv su uputili 21 obrazovnoj ustanovi, resursnim i dnevnim centrima u Crnoj Gori, kazao je za naš Radio i Portal direktor zeleničke škole Đorđije Radović.

Svečano otvaranje Specijalne olimpijade predviđeno je u petak (12.10.) u fiskulturnoj Sali škole u 17 sati. Po tradiciji, u subotu će u 9 sati u zbornici škole biti održan Okrugli sto „Doprinos OŠ „Ilija Kišić“ i direktora Đorđija Radovića u unaprijeđenju statusa djece sa smetnjama u razvoju“. Planirani su i prateći programi – likovna i radionica lijepog pisanja.

U subotu suna programu sportska takmičenja:

9:30 – fudbal, stoni tenis i pikado

10:30 – atletika: 100m, 50m, 200m – brzo hodanje

Svi učesnici imaće priliku i da u popodnevnim satima, u 16 časova, posjete Titovu vilu, dok je poslednjeg dana Olimpijade, u nedelju od 9 sati planirana vožnja brodom po zalivu, a potom u 12:00 časova proglašenje pobjednika i dodjela medalja, pohvala i priznanja.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com