DRUŠTVOTurizam

Vrijeme sajmova i priprema za ljeto

Nakon uspješnog nastupa na Sajmu turizma u Beogradu predstavnici  Turističke organizacije i turističke privrede naše opštine učestvovaće  od 3. do 6. marta  na sajmu u Budimpešti.  Do kraja mjeseca slijede još tri sajma, u Berlinu od 9. do 13. marta,  zatim u Moskvi od 23. do 26. marta,  Kijevu  30. mart -1. april  a od 7. do 9. aprila  u  Bakuu.

V.d. direktorica TO Herceg Novi Bojana Blagojević ističe da je riječ o emitivnim tržištima sa kojih dolazi sve veći broj gostiju na odmor u naš grad. Naša  turistička organizacija nastupiće na zajedničkom štandu NTO-a.  Promotivna kampanja tek predstoji, kaže Blagojević apelujući na izdavaoce da registruju smještaj kako bi bili dio zajedničke promotivne priče.

– Bitno je informisati javnost o promjeni Zakona o boravišnoj taksi, promjeni Zakona o strancima, bitno je da znaju kako na najlakši način mogu da legalizuju smještaj.  Apelujem na one koji nisu registrovali smještaj do sada da to urade jer je to i u njihovu korist. Na taj način,  između ostalog,  svoju ponudu mogu predstavljati na našem štandu i tako biti dio zajedničke promotivne priče-kazala je Blagojević.

Ona navodi da spremnije ulaze u sezonu nego prošle godine ali da tek predstoji informativna kampanja.

-Prošle godine smo za kratko vrijeme uspjeli da otvorimo dosta info biroa, sačekao nas je u sred sezone novi zakon čija je primjena morala da počne. U svim mjesnim zajednicama imali smo po jednu kancelariju. To planiramo i ovoga ljeta, da budemo svuda prisutni kako bi stanodavci mogli brže da prijavljuju svoje goste. Potrudili smo se da uvedemo neke nove programe i manifestacije, radili smo na oživljavanju starog grada, nastavljamo sa tim i ove godine. Biće sigurno iznenađenja, a mi smo uvijek otvoreni za saradnju i sugestije naših sugrađana-kazala je Blagojević.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com