DruštvoKultura

VOJISLAV VOJO KILIBARDA NA FESTIVALU SVJETLOSTI “ZASJAĆE PALACI” U KOTORU

Hercegnovski umjetnik Vojislav Vojo Kilibarda učetvovaće na  novoj likovnoj manifestaciji Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’, koju je pripremila Gradska galerija Kotor. Na manifestaciji učestvuje 18 umjetnika, a izložba  “Stvaram pozorište – ispred i iza scene“ Voja Kilibarde biće otvorena u subotu 23. septembra na Pjaci Svetog Luke.

Izložba Vojislava Voja Kilibarde „Stvaram pozorište – ispred i iza scene“ je  presjek desetogodišnjeg rada u Hercegnovkom pozorištu, ali je i autorovo  viđenje nastajanja i života pozorišne predstave. To  nisu klasične fotografije, svjedočanstvo jednog trenutka,  već  dinamična  cjelina koju kao i pozorišnu predstavu svako od nas može tumačiti na svoj način. Ovim foto – kolažima  Kilibarda vizuelnu stranu pozorišne umjetnosti  sjajno prenosi  u drugi medij.Postavka je  prikazana  na  hercegnovskom HAPSu,  u Tivtu na Purgatorijama, Festivalu festivala u Trebinju, Sterijinom pozorju u Novom Sadu, beogradskom Bitefu,  Somborskom pozorišnom  maratonu.

Sve izložbe na Festivalu svjetlosti “Zasijaće palaci” biće organizovane na otvorenom, informišu iz Gradske galerije Kotor:

– Svjesni činjenice da se, ne samo kod nas, postepeno runi nekada brojna likovna publika, odlučili smo da izađemo iz prostora Galerije i podsjetimo Kotorane i goste zbog čega su nekada u većem broju voljeli da posjećuju likovne manifestacije, kao i na to koliko likovna umjetnost može samo oplemeniti njihove živote. U okviru Festivala publika će moći da uživa u petnaestominutnim samostalnim audio-vizuelnim prezentacijama 18 akademskih likovnih umjetnika, koje će biti projektovati na fasade zgrada i to na pjacama:  “Od kina”, “Sv Luke” i “Sv Tripuna”. U toku dvije večeri trajanja prvog Festivala svjetlosti, na pomenutim lokacijama, biće projektovane po tri do četir samostalne audio-vizuelne prezentacije umjetnika, nakon čega će još dva puta biti reprizirane. Autor svih audio-vizuelnih prezentacija je Dušan Vuleković.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com