Ekonomija

VODACOM: OBILJEŽEN SVJETSKI DAN VODA

Svjetski dan voda – 22. mart obilježen je u kompaniji Vodacom čijom inicijativom je  organizovana akcija oplemenjavanja zelenih površina i uređenja trga koji se nalazi između doma „Gracija Petković“ i stare zgrade Opštine Tivat.

-Zasađen je veliki broj raznovrsnih sadnica i saniran dio platoa trga. Riječ je o zajedničkoj donaciji Vodacoma, tivatskog Vodovoda i kanalizacije, Opštine Tivat kao i Komunalnog koje je finansiralo izvođenje radova i materijal za sanaciju trga. Akciji su se odazvali i Turistička organizacija, Centar za Kulturu, JPU Bambi i cvjećara Đurđa, iz Tivta, saopštavaju iz Vodacoma.

Zbog lošeg vremena nije bilo moguće održati prigodnu svečanost na trgu, već su se učesnici akcije okupili u prostorijama Vodacoma.

-Djeci predškolske grupe vrtića Bambi zaposleni iz Vodacoma i Komunalnog govorili su o značaju vode, o biljkama koje su zasađene na trgu i uručene su im sadnice i flašice vode. Vodacom svake godine organizuje obilježavanje Svjetskog dana voda, oslanjajući se na temu koju predlažu Ujedinjene Nacije. Ovogodišnja tema Dana voda glasi: Priroda za vodu. Ciljevi kampanje su identifikovanje načina da što više organizacija bude aktivno uključeno, edukovanje i motivisanje najmlađih, da učestvuju u izgradnji održivijeg svijeta. Obilježavanje Svjetskog Dana voda je prilika za podizanje svijesti i podsticanje na djelovanje, za zaštitom i očuvanjem vode i racionalnog trošenja vode, kao dragocjenog i ograničenog resursa, poručuju iz Vodacoma.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com