DruštvoIzdvojeno

VLADIMIR ARSIĆ: U ČISTOĆI SANIRANI PROBLEMI, URAĐENA REORGANIZACIJA NA SVIM NIVOIMA

Organizacioni, tehnički,finansijski  ali i problemi sa radnom snagom,  zbog kojih je preduzeće Čistoća ušlo nespremno u ovu turističku sezonu su prilično sanirani, a direktor Vladimir Arsić poručuje da Herceg Novi neće i ne smije više nikada doći u situaciju da turisti nose sliku prljavog grada.

– Tačno je da je grad bio u velikom problemu na početku turističke sezone. Različiti su razlozi zbog kojih je do toga došlo. Najveći problem je bio oko organizacije posla, saradnje sa  agencijama sa kojima smo ranije imali sklopljen ugovor oko dovođenja radne snage iz Srbije. Problem koji je bio  konstantno prisutan je vozni park, i to je nešto što je činilo kočnicu dobre pripreme turističke sezone.  To je ostalo iza nas. Turisti koji su bili početkom  jula, nisu imali lijepu sliku čistoće grada i to mora da se prizna. Mislim da se nakon 20. jula situacija potpuno okrenula i uspjeli smo da zadovoljimo ono što je bilo neki optimum za bolji utisak turista. Nadamo se da se to više neće dešavati –kazao je Arsić.

U jeku sezone, osim nabavke novih vozila kako bi obnovili zastarjeli vozni park, pažnju su fokusirali na poboljšanje naplate. Tokom avgusta prihodovano je oko 300.000 eura, što nije zabilježeno u proteklih 20 godina.

Arsić podsjeća da su zatekli oko 800. 000 nenaplaćenih i zastarjelih potraživanja, jer način naplate računa nije rađen kako treba.  Takođe,  kako kaže,  mali broj domaćinstava je bio u bazi podataka Čistoće, što nastoje da promjene, ali i da uvedu u legalno plaćanje i  sezonske objekte.

– Zastara ne može da nastane ako neko to ne odobri posredno ili neposredno.  Građanima nisu upućivane opomene, nisu se vodile evidencije ko koliko duguje. Bitno je da se sada prati situacija  kako ni jedan račun ne bi otišao u zastaru. Tražio sam i od odbora direktora da se postavi valuta kao što je u svim preduzećima, da ako se račun ne plati dva ili tri mjeseca da krene utuženje, nakon toga postoje zakonski mehanizmi preko izvršitelja da se naplati račun. Pokušavamo da stupimo sa građanima u kontakt, poslali smo oko 2. 000 opomena.

To je dalo rezultate. Ljudi dolaze, razgovaramo sa njima, pokušavamo da naplatimo ono što je maksimum i da obostrano budemo zadovoljni. Imamo i novi informacioni sistem, odnosno program za kontrolu naplate i sad imamo evidenciju svih potraživanja. Ono što je karakteristično da je u našoj bazi podataka bio izuzetno mali broj domaćinstava koji plaćaju račune. U saradnji sa opštinskim službama uspjeli smo da dobiejmo  informaciju o svim domaćinstvima. Ovih dana radimo i analizu svih zahtjeva koji su upućeni ka lokalnoj upravi za legalizaciju objekata. Pokušavamo i da pripremimo ugovore za  vlasnike  privremenih turističkih i ugostiteljskih  objekata, izdavaoce smještaja, kako ne bi dolazili u situaciju da sezona prođe a da izmaknu naplati čistoće- navodi Arsić.

Ističe i da su  uspjeli da izmire dosta dugova iz prethodnog perioda, kroz reprogram,  PDV i doprinose za zaposlene  koji su iznosili 350. 000 eura. Doprinosi su plaćeni zaključno sa februarom a nastaviće u kontinuitetu da izmiruju te obaveze. Zatvorili su jedan kredit kod Hipotekarne banke u iznosu od 120 000 eura, a novo kreditno zaduženje od 250. 000 su iskoristili za sanaciju finansijskih problema u vrijednosti od 100. 000 i za investicije 150. 000 eura.

– Kupili smo kamion u vrijednosti od 78. 000 eura, donacijom TO dobili čistilicu vrijednu 20.000 eura. Prije par dana završen je tender za nabavku još jednog vozila manje kubikaže, vrijednosti 43. 000 tako da već se spremanmo za narednu turističkui sezonu. Odradićemo možda još jednu nabavku kamiona za odvoženje i deponovanje otpada  a i stare kamione dovodimo u funkcionalno stanje, kako iz njih ne bi curila tečnost. U planu je i nabavka 100 novih kontejnera. Iduća godina će biti godina u kojoj Herceg Novi neće imati problema sa odvoženjem otpada i održavanjem higijene na javnim površinama –obećao je Arsić.

U preduzeću su uspjeli da osposobe i servisni centar pa će, kako kaže, nastojati da ubuduće budu  uslužni servis ne samo javnim preduzećima već i privatnim kompanijama. Za dva do tri mjeseca trebalo bi da bude uređen  i Reciklažni centar, koji po riječima Arsića, sada ostvaruje minimum prihoda.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com