DruštvoIzdvojeno

VLADA CG: O GRANIČNOM PRELAZU KUMBOR  I  KONTROLNOJ FUNKCIJI REPUBLIČKE SKUPŠTINE U PROJEKTU MAMULA

Vlada Crne Gore je na 130. sjednici, koja je održana juče, između ostalog , donijela Odluku o dopuni Odluke o otvaranju graničnih prelaza za međunarodni pomorski, vazdušni i željeznički saobraćaj, kojom se omogućuje  otvaranje luke nautičkog turizma – marine Kumbor – Portonovi i istoimenog graničnog prelaza za međunarodni pomorski saobraćaj, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

Na sjednici je razmotren i Predlog odluke o obrazovanju Odbora za praćenje realizacije Odluke o davanju u dugoročni zakup lokaliteta ostrvo Lastavica sa tvrđavom „Mamula“, Opština Herceg Novi   čije donošenje je u Skupštini Crne Gore inicirala grupa poslanika. Vlada je u  odgovoru,  koji će biti dostavljen Skupštini, taj Predlog ocijenila pozitivnim, jer će se time obezbijediti praćenje sprovođenja ovih odluka na adekvatan način, kroz analizu o realizovanim investicijama, odnosno ispunjavanju ugovornih obaveza, što će doprinijeti jačanju kontrolne uloge Skupštine kada su u pitanju investicioni projekti od značaja za razvoj turizma i ukupne turističke ponude Crne Gore.

Vlada je  utvrdila i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima. Predloženim zakonom se postepeno, kroz prelazni period od pet godina, izjednačavaju cijene komunalnih usluga za pravna i fizička lica i obezbjeđuje jasnije definisan pravni osnov za donošenje podzakonskih akata od strane Agencije za regulisane komunalne djelatnosti.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com