Turizam

VIŠE TURISTA I NOĆENJA SA RUSKOG TRŽIŠTA

All-focus

Turisti koji su odmarali u našem gradu u prethodna dva mjeseca ostvarili su 5, 2 % više noćenja nego u istom periodu prošle godine, a to u brojkama iznosi 45.850 –saopštili su iz gradske TO.

U istom periodu registrovano je 3, 2 % manje gostiju,   a najveći pad  je iz  regiona, sa tržišta Srbije i Bosne i Hercegovine odakle tradicionalno dolazi najviše turista u Herceg Novi. Uprkos nešto manjem broju gostiju, evidentno je da se oni duže zadržavaju u našem gradu, a kako navode iz TO, to je indikacija bogatije ponude grada kao i kvalitetnije usluge koja uspijeva na duže periode da zadrži goste. Osim iz regiona blaži pad u broju gostiju zabilježen je i sa tržišta Poljske i Mađarske.

-Što se tiče pozitivnog trenda, on je ubjedljivo najzastupljeniji na tržištu Rusije. Skoro 2.000 više gostiju i čak 34. 000 više noćenja je jasna indikacija sve veće popularnosti Herceg Novog među turistima iz te zemlje, što je  i posledica promotivne kampanje koja je u protekloj godini vršena na ovom tržištu. Ostvarena je dobra saradnja sa njihovom turističkom privredom koja je promovisala našu destinaciju širom Rusije. Organizovane su uzajamne posjete kulturnih društava, održani su drugi po redu Dani Ruske kulture u Herceg Novom a najveći utisak je ostavila konferencija povodom potpisivanja protokola o saradnji između Herceg Novog i Sankt Peterburga koja se održala u drugom najvećem ruskom gradu u novembru prošle godine-saopštavaju iz TO Herceg Novi.

Dalje navode da raste broj gostiju iz  Norveške, Velike Britanije i Francuske, što je ujedno bio i cilj Turističke organizacije u dosadašnjem periodu.

Prema podacima MONSTAT-a  hoteli u hercegnovskoj opštini ostvaruju 36% više noćenja u odnosu na prvih šest  mjeseci prošle godine. U apsolutnim brojkama to znači da je u hotelskim kapacitetima od početka godine ostvareno 64. 773 više noćenja nego lani. Samo u junu  je zabilježeno 17. 000 više noćenja u hotelima nego u istom mjesecu 2018 godine.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com