DruštvoTurizam

VIŠE GOSTIJU U NOVOM

U Herceg Novom, prema biltenu  gradske Turističke organizacije, boravi 21.281 gost, a to je  za procenat više u odnosu na isti period lani. Stranaca je 20.588, a domaćih 693.  Hotelski kapaciteti su bolje popunjeni nego lani i to za 25 odsto, a u njima  boravi 3.609 gostiju. U domaćinstvima je  manje turista nego lani  za tri procenta, odnosno 15. 896.  Ove sedmice evidentirano je više gostiju u hostelima i autokampovima. Ovu vrstu smještaja koristi  1.776 turista.

Tursitički poslenici vjeruju da je pred nama dobra sezona. Prognozu zasnivaju na dobim najavama i bukingu za jul i avgust koji su nadmašili očekivanja.

Iz TO  su sa nekoliko događa dopunili  ponudu pa već prve grupe gostiju  hvale jutra uz klapu  Castel Nuovo, koncerte  ženske vokalne grupe Lira, manifestacije organmizovane u saradnjui sa mjesnim zajednicama, osmišljene  tako da promovišu lokalne običaje i kulturu. Bolje je i vodosnabdijevanje, kažu gosti, pa ipak ćemo konačne ocjene sačekati do kraja ljeta kada će  biti sumirani rezultati tradicionalne, a ove godine nešto drugačije koncipirane ankete turista koju takođe realizuje gradska TO.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com