Društvo

VIKEND U ZNAKU SAOBRAĆAJNIH GUŽVI I VEĆEG DOLASKA GOSTIJU

All-focus

Prve veće gužve zabilježene su danas na Jadranskoj magistrali od Debelog brijega, a prema informacijama koje smo dobili i prvi put ovoga ljeta duže se čekalo na ukrcaj na trajekte u Kamenarima. Kolona je od trajektnog prelaza danas oko 15 h bila do Bijele. Saobraćaj je tokom cijelog dana bio usporen kroz cijelu opštinu iako su na “kritičnim” lokacijama regulisali pripadnici policije.

Kako navode u Graničnoj policiji, na sva tri granična prelaza ka Herceg Novom povećan je priliv  turista, što ukazuje da ulazimo u špic turističke sezone. Promet je u odnosu na prethodni vikend povećan za oko 40%, a veća je gužva na ulazu nego na izlazu iz zemlje.

 

Proteklog  vikenda granicu na Debelom brijegu, naš najprometniji granični prelaz, dnevno je prelazilo 15.000 putnika i 3.500 hiljade vozila. Radi pet ulaznih i četiri izlazne trake, a u prosjeku su zadržavanja od 10 do 15 minuta.

Granicu sa Republikom Srpskom na sitnici dnevno je prethodnih dana prelazilo devet do deset hiljada putnika i dvije do dvije ipo hiljade vozila.

Broj putnika koji su prešli Granični prelaz Debeli Brijeg u prvih šest mjeseci ove godine je za 20.000 veći nego u prvih šest mjeseci 2018.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com