IzdvojenoKultura

VIKEND NA HERCEGNOVSKOJ KULTURNOJ SCENI – IZLOŽBA I DRUGI SUSRET ETNO GRUPA

U Spa galeriji Instituta Igalo za večeras je  zakazano otvaranje treće samostalne izložbe umjetničke fotografije „VODA PRIČA PRIČU“  autorke Nele Pejović.U postavci je četrdesetak radova srednjeg formata.  Tekst za katalog  priredio je  magistar Vojislav Vojo Kilibarda, i istakao da je  voda  dominantna na fotografijama  Nele Pejović na kojima autorka hvata  neobične refleksije svjetlosti i neobuzdane igre vodenih kapljica.Nela Pejović amaterski se bavi fotografijom  od mladosti a prvu  samostalnu izložbu je organizovala 2016. Večerašnji susret sa lčikovnom publikom otvoriće  u 20 sati novinarka Vitka Vujnović.

Sat kasnije, u 21,  počeće večeras  drugi susret etno grupa iz Crne Gore i okruženja “Na Bokeškom trgu”. Suisret organizuje ženska vokalna grupa “Lira” iz Herceg Novog  u centru grada, podno Tore.

Osim članica “Lire”, nastupiće i etno grupe “Simonida” i “Sveti Dimitrije” iz Nevesinja. Svima im je zajednička ljubav prema muzici i želja da tradicionalne etno zvuke sačuvaju od zaborava, ali i približe današnjoj publici. Žensku vokalnu grupu ,, Lira”,  vodi Marijela Milanović.

Nema Komentara

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com