DRUŠTVO

VIK: SANACIJA KVARA NA TRANSPOTNOM CJEVOVODU KOD KANLI KULE

Radnici hercegnovskog Vodovoda  u blizini rezervoara i pumpnog sistema “Kanli kula”, sanirali su havariju na glavnom transportnom cjevovodu preko koga se sa Filterskog postojenja u Mojdežu vodom snabdijevaju rezervoari u gradu i na rivijeri.

All-focus

Sanacija kvara je predstavljala veliki rizik jer se zatvaranjem dotoka u rezervoare destabilizuje kompletan sistem vodosnabdijevanja. Sanaciji je počela nakon ponoći i prvobitno pokušano bez zatvaranja dotoka vode. Nakon što je utvrđeno da je kvar isuviše ozbiljan ipak je obustavljen dotoka sa Filterskog postrojenja, saopšteno je iz Vodovoda.

-Maksimalnim angažovanjem tehničkih ekipa kvar je saniran do 05 časova ujutro i voda puštena u sistem, nakon čega je vodosnabdijevanje normalizovano. Zbog ozbiljnosti intervencije bila je angažovana brojna ekipa radnika sa održavanja vodovodne mreže, mehanizacije i elektromašinskog održavanja objekata tako da je i saobraćaj u ulici  Prve bokeške brigade, od Kanli kule do zgrade „Čistoće“ bio obustavljen.  Zbog ozbiljnosti kvara i njegovog uticaja na sistem vodosnabdijevanja i dalje traje monitoring stanja u sistemu vodosnabdjevanja, informišu iz Vodovoda.

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com