Društvo

VIDIKOVCI MANJE, ALI NEOPHODNE INVESTICIJE

Agencija za izgradnju i razvoj završila je uređenje vidikovca na Njivičkom putu. Vrijednost radova iznosila je oko 15. 000 eura .

Prema riječima direktora Agencije Bora Lučića prostor  uz samu saobraćajnicu je raskrčen, napravljena je ograda koja ne zaklanja pogled ali osigurava lokaciju, nasut je pjesak, postavljen  mobilijar, česma.  Ranije je postavljena nova rasvjeta, a Lučić podsjeća,  i znak „Volim Herceg Novi“ koji je obezbijedila Turistička organizacija. Kada vremenske  prilike dozvole biće posađeno sezonsko cvijeće , a preko puta vidikovca biće izgrađen manji parking.

-Ovaj grad ima toliko mjesta kojima su potrebni radovi tako da je svaka investicija jednako važna. U roku smo završili vidikovac na Njivičkom putu i mislim da će ovo biti jedna nova ponuda i za građane ali i turiste koji dolaze iz pravca Hrvatske u našu zemlju.  Odavde mogu da vide grad iz jedne druge perspektive. Ovo je šablon nekih manjih ulaganja koji značajno unapređuju naš grad i koji treba primjenjivati i u narednom periodu – ocijenio je Lućić.

Ističe da su u Agenciji ovu godinu započeli radno i da  završavaju projekte koje su započeli prošle godine, među njima i rekonstrukciju Stepeništa Jova Dabovića.

-Imamo dosta posla i i ideja koje ćemo  realizovati tokom ove godine.  Upravo smo završili projektovanje trotoara Bijela – Kamenari. U toku je i popis zelenila u parkovima u Igalu a zatim će uslijediti i njihovo uređenje. Sve to su projekti koji ne koštaju mnogo, a dosta znače. Vrijeme je da posvetimo pažnju onim lokacijama koje su bile godinama zapuštene jer čim uređujemo okolinu oko nas znači dosta – kazao je Lučić.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com