DruštvoIzdvojenoVideo prilog

VIDEO PRIČA: HERCEGOV NOVI GRAD

USKORO: HERCEGOV NOVI GRAD NA KANLI KULI

USKORO: HERCEGOV NOVI GRAD NA KANLI KULIUz dozu radoznalosti i nestrpljenja čekali smo dokumentarni film sniman u okviru projekta digitalizacije Kanli kule, storiju o osnivanju i razvoju Herceg Novog, životu njegovih mještana nekad, njihovim navikama, načinu ishrane, odijevanja, karakteristikama izgleda i govora. Posebna pažnja posvećena je upoznavanju sa tvrđavom Kanli kula i njenom ulogom u toj priči, ali i sa ličnošću Herceg Stjepana i značajem Trga Soli, jer je trgovina solju bila inicijalna za osnivanje Herceg Novog.Režiser i autor filma je Dragi Vujačić, a produkcija je zadatak firmi "Digital dab" i "Čikom" koje su bile najbolji ponuđač na tenderu za nabavku opreme i izradu digitalnih sadržaja koji je raspisala opština Herceg Novi.Film će osim na našem jeziku imati naraciju na engleskom, ruskom i njemačkom, a gledanje će biti omogućeno na Kanli kuli, u autentičnom ambijentu kroz posebne binokularne naočare i uz ostalu prateću tehniku za 3D projekciju.Herceg Novi će imati i ekran preko kojeg će u realnom vremenu moći da se prate dešavanja na drugim utvrđenjima u gradovima - partnerima: tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku, Klis u istoimenom gradu i tvrđavi Vranduk u Zenici.Ovim zanimljivim projektom koji realizuje gradska Kancelarija za međunarodnu saradnju, Herceg Novi svakako unapređuje turističku ponudu, podstiče nove vidove kulturnog turizma, a valorizuje neprocjenjivu vrijednost bogatog kulturno-istorijskog nasleđa.U prekograničnom projektu "Fortres ReInvented" učestvuju Hrvatska, BiH i Crna Gora. Ukupna vrijednost je 1,3 miliona evra, a za hercegnovsku opštinu opredjeljeno je 202.000.

Gepostet von Radio - televizija Herceg Novi am Dienstag, 23. Juli 2019

Uz dozu radoznalosti i nestrpljenja  čekali smo  dokumentarni film sniman u okviru projekta digitalizacije Kanli kule, storiju o osnivanju i razvoju Herceg Novog,  životu njegovih mještana nekad, njihovim navikama, načinu ishrane, odijevanja, karakteristikama izgleda i govora. Posebna pažnja posvećena je upoznavanju sa tvrđavom Kanli kula i njenom ulogom u toj priči, ali i sa ličnošću Herceg Stjepana i značajem Trga Soli, jer je trgovina solju bila inicijalna za osnivanje Herceg Novog.

Režiser i autor filma je Dragi Vujačić, a produkcija je zadatak firmi “Digital dab” i “Čikom” koje su bile najbolji ponuđač na tenderu za nabavku opreme i izradu digitalnih sadržaja koji je raspisala opština Herceg Novi.

Film će osim na našem jeziku imati naraciju na engleskom, ruskom i njemačkom, a gledanje će biti omogućeno na Kanli kuli, u autentičnom ambijentu kroz posebne binokularne naočare i uz ostalu prateću tehniku za 3D projekciju.Herceg Novi će imati i  ekran preko kojeg će u realnom vremenu moći da se prate dešavanja na drugim utvrđenjima u gradovima – partnerima: tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku, Klis u istoimenom gradu i tvrđavi Vranduk u Zenici.

Ovim zanimljivim projektom koji realizuje gradska Kancelarija za međunarodnu saradnju, Herceg Novi svakako unapređuje turističku ponudu, podstiče nove vidove kulturnog turizma, a valorizuje neprocjenjivu vrijednost bogatog kulturno-istorijskog nasleđa.

U prekograničnom projektu “Fortres ReInvented” učestvuju Hrvatska, BiH i Crna Gora. Ukupna vrijednost je 1,3 miliona evra, a za hercegnovsku opštinu opredjeljeno je 202.000.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com